FT: Η απειλή του Βαρουφάκη προς τον Τσίπρα

FT: Η απειλή του Βαρουφάκη προς τον Τσίπρα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιάννης Βαρουφάκης απείλησε τον πρωθυπουργό ότι θα εγκατελείψει τον ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας μαζί του και άλλα στελέχη του κόμματος, όταν ο κ. Τσίπρας του ζήτησε να παραιτηθεί. Αυτό υποστηρίζουν οι Financial Times, σε σημερινό δημοσίευμά τους, επικαλούμενοι πηγές του κυβερνώντος κόμματος.

"Ορισμένοι αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, μπορεί να ετοιμάζεται να τα σπάσει με την κυβέρνηση", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα. "Ο κ. Βαρουφάκης απείλησε φέτος ότι θα εγκαταλείψει το κόμμα, παίρνοντας μαζί του και άλλα στελέχη, όταν ο κ. Τσίπρας του πρότεινε – μετά απο σχετικές παραινέσεις υψηλόβαθμων ευρωπαίων αξιωματούχων – να παραιτηθεί…"

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης ανησυχούν ότι ο κ. Βαρουφάκης προσπαθεί να υπονομεύσει έναν συμβιβασμό με τα μετριοπαθή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,  απαιτώντας να περιληφθεί στη συμφωνία η ελάφρυνση του χρέους. "Ο συνήθως λαλίστατος υπουργός Οικονομικών ήταν ασυνήθιστα ήσυχος μετά το Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες…"

 «Ο κ. Βαρουφάκης έχει την δική του ατζέντα και θα προσπαθήσει να ασκήσει σκληρή κριτική στη συμφωνία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ…» σχολιάζει στους FT o καθηγητής Νομικής και Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Αριστείδης Χατζής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή