Eπενδύσεις 14 εκατ. έχει προϋπολογίσει για το 2015 η Fourlis

Eπενδύσεις 14 εκατ. έχει προϋπολογίσει για το 2015 η Fourlis

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο όμιλος Fourlis έχει προϋπολογίσει επενδύσεις ύψους 14 εκατ. ευρώ για το 2015. Το επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής κινήσεις: α) την ολοκλήρωση του κέντρου logistic της Intersport, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το γ΄ τρίμηνο του 2015, β) τη δημιουργία κέντρου παραγγελιοληψίας (pick up point) της ΙΚΕΑ στη Βάρνα της Βουλγαρίας, γ) τη δημιουργία 2-3 καταστημάτων Intersport και δύο καταστημάτων της νέας αλυσίδας Athlete’s Foot σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη, η οποία ήδη διαθέτει τρία καταστήματα.

Μιλώντας στη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων, ο πρόεδρος του ομίλου Βασίλης Φουρλής υπογράμμισε ότι αυτή την περίοδο η ρευστότητα είναι το μείζον ζήτημα για όλες τις επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι «ακόμη και υγιείς εταιρείες αδυνατούν να λειτουργήσουν, στερημένες από τα απαραίτητα κεφάλαια για την τροφοδότησή τους». Οπως τόνισε ο κ. Φουρλής προς τους μετόχους, «φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά μετά τρία χρόνια που εκτιμούμε ότι θα εμφανίσουμε αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας».

Ο όμιλος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εγχώρια αγορά, καθώς η λειτουργική κερδοφορία προέρχεται κατά 50% από την Ελλάδα, με τις ενδείξεις του β΄ τριμήνου 2015 να εξακολουθούν να είναι καλύτερες σε σχέση με το περυσινό τρίμηνο σε όλους τους δείκτες. Οσον αφορά τις επιδόσεις σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο και Τουρκία, σύμφωνα με τα στελέχη του ομίλου, όλες κινούνται ανοδικά προσφέροντας σημαντικές προοπτικές. Ο όμιλος Fourlis το πρώτο τρίμηνο του 2015 παρουσίασε αύξηση πωλήσεων και λειτουργικής κερδοφορίας σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του 2015 οι πωλήσεις έφθασαν τα 88,6 εκατ. ευρώ, έναντι 84,4 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2014. Οι ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ήταν 5,2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 4,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Η λιανική οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (ΙΚΕΑ) παρουσίασε πωλήσεις 55,7 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2015 αυξημένες κατά 7,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014 (51,9 εκατ. ευρώ). Σήμερα ο όμιλος Fourlis λειτουργεί συνολικά 7 καταστήματα ΙΚΕΑ, 5 από αυτά στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και ένα στη Σόφια Βουλγαρίας. Επίσης λειτουργούν 5 σημεία παραγγελιοληψίας προϊόντων ΙΚΕΑ στη Ρόδο, στην Πάτρα, στα Χανιά, στο Ηράκλειο και στην Κομοτηνή. Το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΙΚΕΑ (e-commerce) είναι σε πλήρη λειτουργία και στις τρεις χώρες, Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο.

Στη λιανική αθλητικών ειδών (Intersport), οι πωλήσεις το α΄ τρίμηνο του 2015 παρουσίασαν αύξηση κατά 12,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, στα 31 εκατ. ευρώ από 27,5 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Ο όμιλος Fourlis αριθμεί σήμερα 106 καταστήματα Intersport συνολικά (Ελλάδα 47, Ρουμανία 28, Τουρκία 22, Βουλγαρία 5 και Κύπρο 4) έναντι 95 στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή