4 τρόποι για να γίνετε πιο ευτυχισμένοι

4 τρόποι για να γίνετε πιο ευτυχισμένοι

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιοι άνθρωποι είναι πραγματικά ευτυχισμένοι, όσοι είναι αισιόδοξοι ή όσοι έχουν βιώσει ένα χαρούμενο γεγονός; Η ψυχολόγος Jordi Quoidbach του πανεπιστημίου της Λιέγης και η Elizabeth Dunn του πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας ερεύνησαν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ένας άνθρωπος να γίνει ευτυχισμένοι και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ευτυχία εξαρτάται περισσότερο από την προσωπικότητά μας παρά από ένα χαρούμενο γεγονός.

Ερευνώντας τις προβλέψεις που έκαναν μια ομάδα ανθρώπων που ψήφισαν στις αμερικάνικες εκλογές του 2008 τον Barack Obama, για τη μελλοντική τους ευτυχία, οι επικεφαλής ανακάλυψαν ότι όσο περισσότερο απαισιόδοξος, κακόκεφος και δύσπιστος είναι  κάποιος τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να πέσει έξω στις προβλέψεις του. Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι θα ένιωθαν χαρούμενοι εάν ο Obama κέρδιζε τις εκλογές, όμως τελικά όσοι είχαν κακόκεφη και αρνητική ψυχολογία  δεν δήλωσαν ευτυχισμένοι μετά την εκλογή του αγαπημένου τους υποψηφίου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το εάν ένα χαρούμενο γεγονός μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους εξαρτάται από τη φυσική τάση που έχει ο καθένας μας να είναι θετικός ή αρνητικός στον τρόπο που βλέπει τη ζωή. Προκειμένου να καταφέρουμε να γίνουμε ευτυχισμένοι, οι ειδικοί προτείνουν να αποκτήσουμε μια αισιόδοξη νοοτροπία αναφορικά με τις προσδοκίες μας, τις σκέψεις μας και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες.

1.Μην σκέφτεστε «εάν γίνει αυτό, θα γίνω ευτυχισμένη»: Μια αύξηση, μια προαγωγή, η απώλεια κιλών, ένας γάμος δεν θα σας κάνει ευτυχισμένη εάν γενικά αισθάνεστε κακόκεφη.

2.Οι σκέψεις σας εμποδίζουν να γίνετε ευτυχισμένη: Κάποιες αρνητικές σκέψεις που κάνετε καθημερινά σας ‘ρίχνουν’ ψυχολογικά και σας εμποδίζουν να χαλαρώσετε, να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν και να γίνετε ευτυχισμένη.

3.Αναρωτηθείτε τι φταίει: Μήπως πιστεύετε ότι δεν θα βρείτε αυτό που ψάχνετε; Μια καλύτερη δουλειά, έναν ιδανικό σύντροφο, ένα τέλειο σώμα; Αναρωτηθείτε εάν όσα πιστεύετε για τον εαυτό σας είναι αλήθεια κι εάν μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε για τα πράγματα που θα σας κάνουν ευτυχισμένη.

4.Αντιμετωπίστε τα προβλήματα με χιούμορ: Το γέλιο μας χαλαρώνει, μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και απελευθερώνει ενδορφίνες που φτιάχνουν τη διάθεσή μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή