Η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι και επιτυχία της Ε.Ε.

Η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι και επιτυχία της Ε.Ε.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ​​συνεδρίαση του Eurogroup και η σημερινή Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών έχουν σημασία για το μέλλον της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά πρώτα απ’ όλα έχουν μεγάλη επίδραση στην Ελλάδα. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης, εξέφρασε την υποστήριξή του στην ενότητα και στην υπέρβαση της κρίσης από την Ευρωζώνη, την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς και την Ελλάδα. Το γεγονός αυτό αποτελεί άλλο ένα χειροπιαστό παράδειγμα για τη Συνολική Στρατηγική Εταιρική Σχέση της Κίνας με την Ευρωπαϊκή Ενωση και με την Ελλάδα. Είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες την άλλη εβδομάδα για την 17η Σύνοδο Κορυφής Κίνας – Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η σχετική δήλωση του πρωθυπουργού Λι έστειλε ένα θετικό μήνυμα, ότι, δηλαδή, η Κίνα είναι πρόθυμη να εντατικοποιήσει την επικοινωνία και τον συντονισμό της με την Ε.Ε. για τα μείζονα ζητήματα, ώστε να αναβαθμιστεί η συνεργασία τους και να υλοποιηθεί μια βιώσιμη ανάπτυξη για κάθε πλευρά, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.

Από τις αρχές του 2015 οι δύο κυβερνήσεις μας διατηρούν τις εντατικές επαφές και διαβουλεύσεις σε κάθε επίπεδο. Η Κίνα έχει προσφέρει ειλικρινή βοήθεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των δυσκολιών. Οι δύο χώρες ανακοίνωσαν την έναρξη του Ετους Θαλάσσιας Συνεργασίας Κίνας – Ελλάδας και σημειώθηκαν νέες εξελίξεις στον τομέα της ναυτιλίας, της ναυπήγησης, της επιστήμης, της τεχνολογίας και του τουρισμού. Η Κίνα αξιολογεί τη βαθύτατη φιλία της με την Ελλάδα και εκτιμά τον ενεργό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας της περιοχής και στην προώθηση διαλόγου και ανταλλαγών μεταξύ των διάφορων πολιτισμών.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και θα πετύχει την αναγέννηση. Η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι επιτυχία της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η επιτυχία αυτή θα συμβάλει στην εκ βάθους ανάπτυξη των κινεζοελληνικών σχέσεων και των σινοευρωπαϊκών σχέσεων, που είναι επ’ ωφελεία των δύο λαών.

* Ο κ. Ζοού Ξιαόλι είναι πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή