Αντιαναπτυξιακή φορο-υστερία

Αντιαναπτυξιακή φορο-υστερία

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τ​​ο επιχειρηματικό κέρδος είναι κομμάτι της εργασίας που εμπεριέχεται στο εμπόρευμα, έλεγε ο Κάρολος Μαρξ. Από τον απόστολο του σοσιαλισμού μέχρι τους επιγόνους της ελληνικής «πρώτη-φορά-αριστερά» επιτρέπονται πολλές παρεκκλίσεις.

Είναι χαρακτηριστική η σύγχυση που επιχειρούν, τις ημέρες αυτές, στελέχη του ολοκληρωτικού προπαγανδιστικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ να καλλιεργήσουν. Με «τα δικά μας μέτρα», δηλαδή όσα συμπεριλαμβάνει η ελληνική ατζέντα στη διαπραγμάτευση, πληρώνει και ο πλούτος, λένε επιδιώκοντας να πιάσουν στο δίχτυ των μύθων ευκολόπιστους πολίτες.

Μήπως μπορούν να μας πουν όλοι τούτοι ποιος σκέφτηκε, εκτός από το χαράτσι, την αύξηση του φόρου στα κέρδη όλης της επιχειρηματικότητας κατά 3 εκατοστιαίες μονάδες, στο 29%; Μήπως είναι οι δανειστές;

Τι συμβαίνει; Αριστερομαρξιστές διέβρωσαν τις Βρυξέλλες;

Το χαράτσι αποτελεί αναδρομική απομείωση των κερδών. Δεν πρόκειται, όμως, να μειώσει τον πλούτο των μετόχων, όπως ονειρεύονται οι «…αριστεροί» προπαγανδιστές, αλλά τον δυναμισμό των μονάδων.

Οι επιχειρήσεις θα βάλουν το χέρι βαθιά στο ταμείο τους. Θα μειώσουν, δηλαδή, την τρέχουσα ρευστότητα που διαθέτουν. Η επίθεση των κρατιστών στην επιχειρηματικότητα δεν σταματάει σε αυτά. Υπάρχει και αύξηση της προκαταβολής κερδών, στο 100%. Ρύθμιση που περιλαμβάνεται επίσης στα ελληνο-ευρωπαϊκά μέτρα συντριβής της ελληνικής οικονομίας και θα μειώσει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων. Με δύο λόγια, όσες παραγωγικές μονάδες είχαν κατορθώσει να αναδιοργανώσουν τα οικονομικά τους και να αντιμετωπίσουν θετικά τη σφοδρή κρίση θα περιπέσουν σε νέα ύφεση. Μόνον στην Ελλάδα μπορεί να συμβούν παρόμοια πράγματα. Είναι προφανές ότι η υπερφορολόγηση και μάλιστα αναδρομική θα ακυρώσει τις επενδύσεις που είχαν σχεδιαστεί, αφού στηρίζονται αποκλειστικά στα κέρδη των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα επειδή οι τράπεζες αδυνατούν να βάλουν νέα δάνεια.

Από τη δήθεν «αριστερή» φορολόγηση των κερδών θα χάσουν και οι εργαζόμενοι. Σε όσες επιχειρήσεις επέστρεψαν σε κέρδη, οι εργαζόμενοι είχαν συμμετάσχει στην προσπάθεια υφιστάμενοι μείωση εισοδημάτων. Η επανεμφάνιση κερδών εμπέδωσε την ελπίδα αύξησης των αμοιβών. Η νέα φορολογία θα εξαφανίσει αυτήν την προοπτική.

Να προσθέσουμε ακόμη ότι οι «αριστεροί» καμώνονται να ξεχνούν τη δική τους προπαγάνδα. Δεν φοβούνται ότι οι «πλούσιοι κεφαλαιοκράτες» θα εμφανίσουν με τον κατάλληλο τρόπο μικρότερα κέρδη στη χρήση 2015; Καμία πρόσθετη δαπάνη δεν πληρώνεται από τα παλαιά κέρδη. Επιβαρύνει το τρέχον χρηματοοικονομικό κόστος της επιχείρησης, με προφανή δυσμενή αποτελέσματα στις τιμές και στους τρέχοντες φόρους.

Η αντιαναπτυξιακή και αντιεπιχειρηματική μανία μιας οικονομικά αγράμματης Αριστεράς θα βυθίσει και πάλι τη χώρα στη δυστυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή