Ξενοδοχείο αποτοξινώνει τους «καλωδιωμένους»

Ξενοδοχείο αποτοξινώνει τους «καλωδιωμένους»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΠΑΝΤΕΝ-ΜΠΑΝΤΕΝ. Πολυτελές ξενοδοχείο στη λουτρόπολη Μπάντεν-Μπάντεν της Γερμανίας τοποθέτησε ειδικό κουμπί διακοπής του σήματος Ιντερνετ στα δωμάτια των πελατών του, επιτρέποντάς τους να «αποκαλωδιωθούν» κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Οπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος, διακριτικοί ασημί διακόπτες τοποθετήθηκαν στα δωμάτια του ξενοδοχείου «Βίλα Στεφανί». Οταν ο πελάτης πατήσει τον διακόπτη, θέτει σε λειτουργία κλωβό χάλκινων καλωδίων, ικανό να παρεμποδίσει τη διείσδυση κάθε ασύρματου σήματος. Η επινόηση αυτή, η οποία βασίζεται στην αρχή του κλωβού του Φαραντέι, επιτυγχάνεται χάρη σε πυκνό δίκτυο χάλκινων καλωδίων σε τοίχους, πάτωμα και οροφή κάθε δωματίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ξενοδοχειακής εταιρείας Oetker Collection, ιδιοκτήτης του «Βίλα Στεφανί», Φρανκ Μάρενμπαχ, αναφέρει ότι σχεδόν το ήμισυ των δωματίων του ξενοδοχείου έκανε χρήση του διακόπτη κάποια στιγμή κατά τη διαμονή τους.

Παρότι και άλλα ξενοδοχεία ή σπα ανά τον κόσμο προσφέρουν προγράμματα «τεχνολογικής αποτοξίνωσης», κανένα δεν έφθασε τόσο μακριά όσο το «Βίλα Στεφανί». Ο κ. Φρανκ Μάρενμπαχ εκτιμά πως η ευρεσιτεχνία της εταιρείας του θα γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής μέσα στα ερχόμενα χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότεροι πελάτες αναζητούν ηρεμία και απομόνωση σε έναν ασφυκτικά δικτυωμένο κόσμο.

«Το να κοιτάς συνέχεια τα μηνύματά του στο κινητό τηλέφωνο, δεν αποτελεί ένδειξη ευφυΐας, αλλά ανοησίας», λέει ο κ. Μάρεναμπχ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή