Μοναξιά : Πώς να την αντιμετωπίσετε

Μοναξιά : Πώς να την αντιμετωπίσετε

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατί νιώθουμε μοναξιά; Ακόμα και οι άνθρωποι που θέλουν να είναι ανεξάρτητοι και ελεύθεροι από δεσμεύσεις νιώθουν μοναξιά, αφού η ανάγκη να ανήκουμε κάπου είναι σημαντικό στοιχείο της ανθρώπινης φύσης. Όταν η ανάγκη μας για επικοινωνία και σύνδεση με άλλους ανθρώπους δεν ικανοποιείται, νιώθουμε μόνοι.

Ένα τηλεφώνημα σε ένα αγαπημένο πρόσωπο, μια κουβέντα με έναν άγνωστο στην ουρά για το φαρμακείο ή μια έξοδος με ένα φίλο μας μπορεί για λίγο να μας απαλλάξει από το άσχημο συναίσθημα της μοναξιάς. Ταυτόχρονα, όμως, μπορεί να μας οδηγήσει σε λαθεμένες συμπεριφορές, όπως το να κάνουμε παρέα με ανθρώπους που δεν θέλουμε, να ξεκινήσουμε μια καινούρια σχέση από ανασφάλεια και να αναστατώσουμε την προσωπική μας ζωή με επιλογές που δεν θα κάναμε αν δεν νιώθαμε μοναξιά.

Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την μοναξιά; Καλό είναι να αναγνωρίσουμε τους λόγους για τους οποίους νιώθουμε μόνοι, να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που ζητάμε, ποιες είναι οι ανάγκες μας και πως θα γίνουμε πιο ευτυχισμένοι. Θέλουμε μόνο συντροφιά, θέλουμε επικοινωνία, φυσική επαφή ή επιβεβαίωση; Θέλουμε ένα σύντροφο ή φίλους; Μήπως νιώθουμε μοναξιά επειδή πρόσφατα νιώσαμε απόρριψη; Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να μείνουν μόνοι-ακόμα και μόνοι με τον εαυτό τους. Χωρίς μια συντροφιά αισθάνονται ελλιπείς, ανασφαλείς και κατώτεροι.

Είναι σημαντικό, οποιοσδήποτε κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο αισθανόμαστε μοναξιά, να ζητήσουμε βοήθεια, είτε κάποιου ειδικού είτε κάποιου αγαπημένου μας προσώπου. Έτσι θα καταφέρουμε να εστιάσουμε λιγότερο στους ανθρώπους που δεν έχουμε δίπλα μας και περισσότερο στους ανθρώπους στους οποίους μπορούμε να προσφέρουμε εμείς τη φιλία μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή