Μ. Σουτλς: «Ναι» στο δημοψήφισμα, καλή βάση για συνεργασία

Μ. Σουτλς: «Ναι» στο δημοψήφισμα, καλή βάση για συνεργασία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το "Ναι" στο δημοψήφισμα από τον ελληνικό λαό είναι "καλή βάση για μελλοντική συνεργασία», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Το δημοψήφισμα επηρεάζει κυρίως τον ελληνικό λαό , αλλά και τα άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και της ΕΕ, είπε ο Μ. Σουλτς και πρόσθεσε ότι η ψήφος της Κυριακής δεν αφορά μόνο το πρόγραμμα, αλλά και την παραμονή ή όχι στην ευρωζώνη.

Συνεχίζοντας, ο Μ. Σουλτς δήλωσε ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, του επεσήμανε πως το δημοψήφισμα αυτό επηρεάζει όλη την ευρωζώνη.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Ε.Κ. ανέφερε ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος, είναι ένα ζήτημα, καθώς από τυπικής απόψεως το υφιστάμενο ελληνικό πρόγραμμα δεν θα είναι σε ισχύ την ερχόμενη Κυριακή. Όπως είπε, πρέπει να βρεθεί τρόπος να χτιστεί μια γέφυρα στο διάστημα των τεσσάρων ημερών που μεσολαβεί μεταξύ της Τρίτης που λήγει το πρόγραμμα και της Κυριακής. Αν και δεν υπάρχει νομική λύση για το θέμα αυτό, είπε ο Μ. Σουλτς, σε κρίσιμες καταστάσεις πρέπει να είμαστε δημιουργικοί.

Σημείωσε, τέλος ότι η πρόταση των θεσμών δεν περιλαμβάνει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ούτε αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια, στα φάρμακα ή στον ιατρικό τομέα, ενώ περιλαμβάνει το πακέτο Γιούνκερ, ύψους 35 δισ. ευρώ για την τόνωση των επενδύσεων και της απασχόλησης στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή