Στ. Θεοδωράκης: «Δεν θα γίνουμε ζητιάνοι των Βαλκανίων»

Στ. Θεοδωράκης: «Δεν θα γίνουμε ζητιάνοι των Βαλκανίων»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστατη έκκληση στον Αλ. Τσίπρα να αφήσει τους τυχοδιωκτισμούς, να αποσύρει το δημοψήφισμα και να προχωρήσει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση μέχρι απόψε που λήγει το πρόγραμμα της χώρας, απηύθυνε ο Στ. Θεοδωράκης. «Η κυβέρνηση έχει λίγες ώρες για να διορθώσει ένα τεράστιο λάθος. Καλούμε τον κύριο Τσίπρα να βρει το θάρρος και να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Να δώσει λύση όσο είμαστε ακόμη ζωντανοί. Διαφορετικά η τιμωρία για τους εμπνευστές και τους εκτελεστές της αντιευρωπαϊκής εκτροπής θα είναι μεγάλη», τόνισε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά την κάθετη αντίθεση του κόμματός του στην επιλογή Τσίπρα και αναδεικνύοντας τον πρωθυπουργό ως αποκλειστικό υπαίτιο για ό,τι συμβεί στη χώρα τις επόμενες μέρες. «Δεν θα υπάρχει κανένας για να μας προστατεύσει από τις επιθέσεις των αγορών και όλων εκείνων που θέλουν τους Ελληνες έξω από την Ε.Ε. Η χώρα εγκαταλείπεται ακόμη και από τους συμμάχους και τους παραδοσιακούς της φίλους», είπε.

Παράλληλα, βουλευτές του «Ποταμιού» εξέφραζαν την οργή τους όχι μόνον για τη δυσνόητη σύνταξη που επελέγη ως δημοψηφισματικό ερώτημα, αλλά και για τον τρόπο διαμόρφωσης του ψηφοδελτίου στο οποίο η κυβέρνηση προέταξε το «όχι» πάνω από το «ναι» και κάλεσαν το υπουργείο Εσωτερικών να παρουσιάσει έστω ένα παράδειγμα δημοψηφίσματος από όλο τον κόσμο στο οποίο να έχει προταχθεί η αρνητική απάντηση της θετικής. «Είναι ανήκουστο το πώς επιχειρούν να υφαρπάξουν με κάθε τρόπο την ψήφο», έλεγαν συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη, ενώ πρωτοφανές χαρακτήριζαν και το γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης δεν έχει τη στοιχειώδη πολιτική ευαισθησία να παραχωρήσει τη θέση του σε έναν υπηρεσιακό υπουργό κοινής αποδοχής και να μην έχει εκείνος την ευθύνη διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Ο κ. Θεοδωράκης, πάντως, προεξοφλώντας ότι ο κ. Τσίπρας θα εμμείνει μέχρι τέλους στο λάθος του, δήλωσε βέβαιος ότι την απάντηση θα του τη δώσει ούτως ή άλλως ο λαός. «Η Ευρώπη έκανε κι αυτή τα δικά της λάθη, ειδικά αυτά τα χρόνια των μνημονίων, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να εγκαταλείψουμε ένα από τα ασφαλέστερα λιμάνια του κόσμου», τόνισε, επικαλούμενος ότι «μέχρι και ο Κινέζος πρωθυπουργός μάς συνέστησε να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

«Δεν θα γίνουμε ζητιάνοι στη γειτονιά των Βαλκανίων. Το “ναι” στην Ευρώπη θα νικήσει. Και στην πρώτη γραμμή θα είναι τα αγόρια και τα κορίτσια της Ελλάδας που δεν θέλουν η Ελλάδα να γίνει Βόρεια Κορέα», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή