Επιστροφή ΑΕΚ και Αρη στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα

Επιστροφή ΑΕΚ και Αρη στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρωπαϊκό «κουστούμι» θα βάλουν ξανά ο Aρης και η ΑΕΚ, στην επόμενη περίοδο, λόγω των προσκλήσεων συμμετοχής που τους έδωσε η Ευρωλίγκα για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, το Γιούροκαπ. Η διπλή ελληνική πρόσκληση, ήταν αναμενόμενη κίνηση από την Ευρωλίγκα, η οποία θέλει να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερες παραδοσιακές ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ που ενδεχομένως θα άλλαζαν «στρατόπεδο», αν υλοποιηθεί η δημιουργία άλλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Παγκόσμια ομοσπονδία. Στην κατάταξη των ελληνικών πλέι οφ, ο Αρης ήταν τέταρτος και η ΑΕΚ βρέθηκε στην πέμπτη θέση, ενώ ο ΠΑΟΚ απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής, από την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Σε αντίθεση με την τριπλή ελληνική εκπροσώπηση στο Γιούροκαπ, οι τουρκικές ομάδες αυξάνονται σε τέσσερις για την επόμενη Ευρωλίγκα, καθώς εκτός από την εγγυημένη συμμετοχή της Εφές και της Φενέρμπαχτσε, πρόσκληση συμμετοχής πήραν η πρωταθλήτρια, Καρσίγιακα και η Nταρουσάφακα. Αλλες τρεις προσκλήσεις δόθηκαν στις φιναλίστ των πρωταθλημάτων τους, Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία), Στράσμπουρ (Γαλλία) και Μπάγερν (Γερμανία), ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχει η κάτοχος του περυσινού Γιούροκαπ, Χίμκι.

• Στον Ολυμπιακό, η απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ, Ντι Τζέι Στρόμπερι είναι δεδομένη, ενώ αποδεσμεύτηκε ο Ολιβερ Λαφαγιέτ. Για τη θέση του σέντερ, το ενδιαφέρον στρέφεται στον Λευκορώσο, Αρτσιομ Παρακχούσκι (28χρ. 2.06) που έπαιξε πέρυσι στη ρωσική Νίζνι.

Στον Παναθηναϊκό, πριν από την ανακοίνωση του νέου τεχνικού, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, ήρθε μια ακόμα επιβεβαίωση από τον πρώτο συνεργάτη του που θα είναι ο πρώην παίκτης των «πρασίνων», Σάνι Μπετσίροβιτς. Τις περισσότερες πιθανότητες να αγωνισθεί ξανά με τα πράσινα, έχει ο Στέφαν Λάσμε, αν καλυφθεί αμοιβαία η απόσταση στο οικονομικό. Η ΑΕΚ συμφώνησε για έναν ακόμα χρόνο με τον Μαλίκ Χέρστον και απέκτησε για τα επόμενα πέντε χρόνια, τον παίκτη της Εθνικής Εφήβων, Νίκο Δίπλαρο.

• Η πρώτη θέση του ομίλου της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων, θα κατακτηθεί από την ελληνική ομάδα, αν νικήσει σήμερα (20.30) τη Σερβία. Η συμμετοχή του Χαραλαμπόπουλου δεν θα διακινδυνευθεί, παρά τη βελτίωση που παρουσιάζει στον αστράγαλό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή