Αναψε «φωτιές» η κατάθεση Γεωργέα

Αναψε «φωτιές» η κατάθεση Γεωργέα

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πιστεύω ότι το παιχνίδι το κανόνισαν οι πρόεδροι των δύο ομάδων» κατέθεσε χθες ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας και νυν της ΑΕΚ, Ν. Γεωργέας, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ της υπόθεσης του αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια 3-0 που διεξήχθη στις 6/3/2013 και σύμφωνα με τον ειδικό ανακριτή Διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη αλλά και τον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ θεωρείται χειραγωγημένος.

Ως γνωστόν, για προκαθορισμό αποτελέσματος στον συγκεκριμένο αγώνα κατηγορούνται η ΠΑΕ της Ημαθίας, ο πρώην πρόεδρός της Γ. Αρβανιτίδης και ο μέχρι πρότινος γενικός αρχηγός της Γ. Λαναρής. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για το ίδιο παιχνίδι και από την ποινική δικαιοσύνη και τους έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης για το ποδόσφαιρο.

Την κατάθεση Γεωργέα, αμφισβήτησαν τόσο οι Αρβανιτίδης και Λαναρής αλλά και αρκετοί άλλοι από όσους κατέθεσαν και βρίσκονταν στην αποστολή της ομάδας στο Καραϊσκάκη, ενώ άλλοι δήλωσαν παντελή άγνοια. Ο τότε προπονητής της Βέροιας, Γ. Καλαϊτζίδης και ο τότε ποδοσφαιριστής της Καλογέρης -αμφότεροι ανήκουν σήμερα στον Αρη- που έχουν επιβεβαιώσει με καταθέσεις τους στον ανακριτή Διαφθοράς ότι υπήρξε προκαθορισμός αποτελέσματος αγώνα δεν προσήλθαν να καταθέσουν, διότι όπως υποστήριξαν σε επιστολή προς την Επιτροπή έχουν γίνει δέκτες τηλεφωνικών απειλών. Ωστόσο, οι καταθέσεις τους που εντάσσονται στη δικογραφία για την «εγκληματική οργάνωση» βρίσκονται στη διάθεση της εισηγήτριας της επιτροπής. Επίσης, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί ο στοιχηματικός αναλυτής κ. Παναγόπουλος.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης έδωσαν το «παρών» για να απολογηθούν οι Κοταρίδης, Αμαραντίδης, Βούλγαρης, Παυλίδης, Μάνος, Ιωάννου, Τυφλίδης, Τζημογιάννης, Κυριακίδης και οι κατηγορούμενοι από την «ποδοσφαιρική δικαιοσύνη» Λαναρής και Αρβανιτίδης. Μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή του, ο Ν. Γεωργέας υποστήριξε:

«Στα αποδυτήρια ήταν ο προπονητής και μας έδινε οδηγίες. Μετά μπήκε ο Λαναρής και λέει θέλω να σας πω κάτι. Πρέπει να έρθει 3-0 το ματς. Σίγουρα το άκουσαν και οι 11. Οποιος δεν θέλει –λέει- μπορεί να βγει αλλαγή. Εγώ ζήτησα αλλαγή από τον Καλαϊτζίδη. Του είπα "σε αυτό το ματς δεν παίζω. Αν δεν με βγάλεις θα φάω κόκκινη". Οι παίκτες που έπαιζαν, ήξεραν, πιστεύω ήξεραν και τα παιδιά που μπήκαν αλλαγή, αλλά δεν παίρνω όρκο. Η βασική εντεκάδα ήταν μπροστά στην ομιλία. Δεν έχει σημασία πώς ήρθε το αποτέλεσμα και αν μπήκε το γκολ στο 91΄. Σημασία έχει ότι ήρθε το αποτέλεσμα… Εγώ πιστεύω ότι το κανόνισαν και οι δύο ομάδες το ματς. Και πιστεύω ότι το κανόνισαν οι πρόεδροι».

Ο πρώην πρόεδρος της Βέροιας, Γ. Αρβανιτίδης, μεταξύ άλλων κατέθεσε: «Ολα είναι πλεκτάνη, όλα είναι σκηνοθετημένα και μάλιστα από κακό σεναριογράφο. Ηθελα και θέλω να πάρω τον Αρη. Γι’ αυτό τα κάνει ο Καλαϊτζίδης αυτά. Επειδή ο αδερφός του έχει τον Αρη. Εγώ έδωσα την ομάδα να πάρω τον Αρη. Είναι σκηνοθεσία, θέατρο. Τον Μαρινάκη επιδιώκει να χτυπήσει ο Μελισσανίδης. Ο Γεωργέας είναι κατευθυνόμενος. Ποιο παιχνίδι στήσαμε με τον Μαρινάκη;».

Η απόφαση αναμένεται να βγει την Πέμπτη. Η Βέροια που σε πρώτο βαθμό αθωώθηκε, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του υποβιβασμού ειδικότερα από τη στιγμή που η επιτροπή θεωρεί με προδικαστική απόφαση ότι μπορεί να ξεπεράσει τη διάταξη του πειθαρχικού κώδικα που αναφέρει ότι για να θεωρηθεί ένας αγώνας χειραγωγημένος πρέπει να εμπλέκονται τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές και ν’ αποφασίσει με βάση το άρθρο 20 παρ. 3 στο οποίο αναφέρεται ότι «εάν υπαίτια της προσπάθειας ή της επίτευξης προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους είναι ομάδα ή αξιωματούχος της οι χρηματικές ποινές δεκαπλασιάζονται, η δε ομάδα (ή ομάδες) τιμωρείται με υποβιβασμό».

Αυτός είναι και ο λόγος που η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε να πάρει επιπλέον 17 καταθέσεις παρότι είχε ήδη συζητήσει την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή