Ανοιχτά πανιά για Βραζιλία μέσω Δανίας και Καναδά

Ανοιχτά πανιά για Βραζιλία μέσω Δανίας και Καναδά

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Δανία και στον Καναδά επικεντρώνεται αυτές τις ημέρες το ενδιαφέρον της ελληνικής ιστιοπλοΐας. Στη Δανία διεξάγονται τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των 470 και η διοργάνωση αποτελεί το πρώτο κριτήριο της χώρας μας για το ελληνικό «εισιτήριο» του Ρίο, στους άνδρες. Στον Καναδά, θα πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο των Λέιζερ και οι ιστιοπλόοι μας θα διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς.

Στο Ορχους της Δανίας άρχισε το πρωτάθλημα Ευρώπης και, χθες, με τον καιρό σύμμαχο διεξήχθησαν δύο ιστιοδρομίες στα 470 ανδρών. Σε ό,τι αφορά την… ελληνική ναυμαχία, οι Μάντης – Καγιαλής είναι ψηλότερα των Καμπουρίδη – Παπαδόπουλου. Είχαν μία 6η και μία 8η θέση και βρίσκονται στην 8η θέση της γενικής κατάταξης με 14 βαθμούς ποινής. Στην 16η θέση έχουν πλασαριστεί ο Παναγιώτης Καμπουρίδης και ο Στάθης Παπαδόπουλος (μία 10η και μία 8η θέση). Αξίζει να θυμίσουμε ότι οι Μάντης – Καγιαλής έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση για τη χώρα, αλλά η Ομοσπονδία θα δώσει το «εισιτήριο» σε όποιον υπερισχύσει στους τρεις αγώνες που έχει επιλέξει.

Στις γυναίκες, πραγματοποιήθηκαν τρεις ιστιοδρομίες. Οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου είναι στην 21η θέση και οι Δήμητρα Παγίδα – Σοφία Παπαδοπούλου στην 40ή.

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στον Καναδά, θα αρχίσει στις 2 Ιουλίου το παγκόσμιο των Λέιζερ.Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν ο Αντώνης Μπουγιούρης, ο Βαγγέλης Χειμώνας και ο Ανδρέας Περδικάρης. Η φετινή διοργάνωση έχει επιπλέον μία ιδιαιτερότητα, καθώς από αυτή θα προκύψουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα πρώτα «εισιτήρια» δόθηκαν στο περυσινό παγκόσμιο, που είχε διεξαχθεί στο Σανταντέρ. Από τη διοργάνωση εννέα αθλητές θα εξασφαλίσουν το «μαγικό χαρτάκι» για το Ρίο. Από τη διεκδίκηση θα εξαιρεθούν οι αθλητές των χωρών που έχουν προκριθεί. Αυτές είναι οι Βραζιλία, Γερμανία, Αυστραλία, Βέλγιο, Καναδάς, Κύπρος, Κροατία, Δανία, ΗΠΑ, Φινλανδία, Γαλλία, Βρετανία, Γουατεμάλα, Ολλανδία, Παρθένοι Νήσοι, Ιρλανδία, Ιταλία, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σιγκαπούρη, Σουηδία και Τυνησία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή