Εικονική τεχνολογία και στη γυμναστική

Εικονική τεχνολογία και στη γυμναστική

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα γυμναστήρια και τα αθλητικά κέντρα έχουν κατακτήσει η τεχνολογία και η εικονική πραγματικότητα, καθώς υπόσχονται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια ελκυστική σιλουέτα ή απλώς να διατηρηθούν σε καλή υγεία, ένα περιβάλλον τουλάχιστον πιο όμορφο και ενδιαφέρον.

Η εικονική τεχνολογία μπορεί, παραδείγματος χάριν, να μεταφέρει το σταθερό ποδήλατο γυμναστικής μακριά από το «βαρετό γυμναστήριο», στη χιονισμένη Μινεσότα ή στις ηλιόλουστες παραλίες του Μαϊάμι. Επίσης, μπορεί να σας μεταφέρει σε αίθουσα όπου παραδίδεται τρισδιάστατο μάθημα γιόγκα ή άλλης γυμναστικής, που μαγνητοσκοπήθηκε πριν από καιρό, πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Η Σάνον Φέιμπλ, διευθύντρια προγραμματισμού της παγκόσμιας αλυσίδας γυμναστηρίων Anytime Fitness, επισημαίνει ότι τα μαθήματα γυμναστικής, με τη βοήθεια της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας, μπορεί να βοηθήσουν κάποιον που είναι νευρικός ή φοβάται, να επαναλάβει ξανά και ξανά κάποια άσκηση μέχρι να τη μάθει.

Τέτοιου είδους μαθήματα –όπως και εικονικοί προπονητές– έχουν διεισδύσει σε περισσότερα από τρεις χιλιάδες γυμναστήρια σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Αλμπέρτο Πέρλμαν, διευθύνων σύμβουλος του γυμναστηρίου Ζumba Fitness, παρουσίασε, σε έκθεση την οποία παρακολούθησαν άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον επιχειρηματικό τομέα, μαθήματα εικονικής ζούμπα (της γυμναστικής που συνδυάζεται με τη μουσική και τον χορό) με τη βοήθεια ειδικών γυαλιών. Μάλιστα, ελπίζει ότι τα ειδικά γυαλιά θα τελειοποιηθούν και θα μπορέσει να τα προσφέρει στους πελάτες του το 2016.

«Οραματιζόμαστε ότι καθώς τα γυαλιά θα γίνονται ελαφρότερα και η τεχνολογία θα εξελίσσεται έτσι ώστε στο εγγύς μέλλον να μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ένα μάθημα ζούμπα στο σπίτι του» εξηγεί ο Πέρλμαν και ευελπιστεί ότι η τιμή των ειδικών γυαλιών, που σήμερα κοστίζουν 200 ευρώ, θα μειωθεί σημαντικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή