ΔΕΗ: Διασφαλισμένη η ηλεκτροδότηση

ΔΕΗ: Διασφαλισμένη η ηλεκτροδότηση

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβεβαιώσεις ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί έδωσε χθες, με δηλώσεις του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ χθες, η οποία αναβλήθηκε για τις 13 Ιουλίου, έπειτα από αίτημα του εκπροσώπου του Δημοσίου. Ο κ. Παναγιωτάκης διευκρίνισε ότι τα καταστήματα της ΔΕΗ παραμένουν ανοιχτά για την εξυπηρέτηση των πελατών και πως μέχρι την εξομάλυνση λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος της χώρας, οι πελάτες δεν θα επιβαρύνονται με επιτόκιο στους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς και διακανονισμούς. «Η εταιρεία έμπρακτα και με υπευθυνότητα είναι, για ακόμα μια φορά, στο πλευρό των πελατών της και αναμένει και τη δική τους θετική  ανταπόκριση  στις υποχρεώσεις τους προς την Επιχείρηση. Τις δυσκολίες θα τις ξεπεράσουμε όλοι μαζί ενωμένοι», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αυτή την περίοδο, η διοίκηση της ΔΕΗ δίνει το βάρος στη διασφάλιση της ομαλής ηλεκτροδότησης της χώρας και στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή το βράδυ, έγινε η πρώτη σύσκεψη στελεχών της εταιρείας, για την εκτίμηση της κατάστασης όπως έχει προκύψει και με βασικό γνώμονα τη διαφύλαξη των αποθεμάτων των εγχώριων πηγών ενέργειας (λιγνίτες και νερά). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει επάρκεια σε λιγνίτες στις αυλές των μονάδων, ενώ και η κατάσταση των υδροηλεκτρικών είναι καλή. Η ηλεκτροδότηση των νησιών τους θερινούς μήνες είναι εξασφαλισμένη, καθώς και η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να τηρεί αποθέματα ασφαλείας 90 ημερών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνονται καθημερινά συσκέψεις, με αντικείμενο την κατάσταση στο παραγωγικό σύστημα και βέβαια για τη ρευστότητα της εταιρείας, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξει πρόβλημα στη ροή εσόδων. Στις συσκέψεις αυτές θα αναλύεται η κατάσταση και θα αποφασίζεται η διαχείριση της ρευστότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή