Ανεκόπη η αύξηση στις κρατήσεις τουριστικών πακέτων

Ανεκόπη η αύξηση στις κρατήσεις τουριστικών πακέτων

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριακή αύξηση παρουσιάζουν οι κρατήσεις των τουριστικών πακέτων στην Ελλάδα για το καλοκαίρι, μέσω του tour operator της ΤUI, καθώς έχουν ψαλιδιστεί τα υψηλά κέρδη που εμφάνιζε η χώρα μας ως προορισμός στην αρχή της χρονιάς.

Τα σχετικά στοιχεία για την πορεία των κρατήσεων ανά προορισμό, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, δημοσιοποίησε από τα Χανιά η ΤUI, στο πλαίσιο της παρουσίασης του παγκόσμιου χειμερινού της προγράμματος 2015/16. Μεταξύ των νικητών, πλέον, για το καλοκαίρι του 2015 σε ό,τι αφορά τους προορισμούς μεσαίων αποστάσεων, περιλαμβάνονται η Ιμπιζα με αύξηση 20%, η Πορτογαλία με αύξηση 24%, η Κροατία με 14% και η Αίγυπτος με 17%. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της TUI Γερμανίας, παρουσία 70 Γερμανών δημοσιογράφων και ταξιδιωτικών bloggers. «Η Ελλάδα ήταν παραδοσιακά και παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς πελάτες της TUI, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση πίσω από την Ισπανία και την Τουρκία μεταξύ όλων των προορισμών της TUI Γερμανίας» δήλωσε ο κ. Oliver Dorschuck, εκ των επικεφαλής του Τουριστικού Οργανισμού. Παράλληλα, υπογράμμισε την επιλογή του Οργανισμού να επιλέξει την Ελλάδα ως χώρα διοργάνωσης της εκδήλωσης, παρά τις συζητήσεις γύρω από την οικονομική κρίση. Ο τουρισμός είναι ο σημαντικότερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας και δημιουργεί μία στις πέντε θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, πρόσθεσε. Ο κ. Dorschuck ανέφερε ότι η TUI θα επιδιώξει να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην ελληνική αγορά. Επίσης, σημείωσε ότι η σταθερότητα και οι σύγχρονες υποδομές αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου ο τουρισμός να είναι σε θέση να επιφέρει πρόσθετη ανάπτυξη. Για παράδειγμα, κατέληξε, αρκετά ελληνικά αεροδρόμια θα πρέπει να βελτιωθούν. Συνολικά η TUI Γερμανίας προσφέρει, κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο, πακέτα σε 452 ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή