10 λάθη που κάνετε στον καθαρισμό του προσώπου σας

10 λάθη που κάνετε στον καθαρισμό του προσώπου σας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τέλος μίας δύσκολης και κουραστικής μέρας φτάνετε στο σπίτι και το μόνο που θέλετε να κάνετε, είναι να χαλαρώσετε. Φυσικά, καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας το πόσο σημαντικό είναι να κάνετε στο πρόσωπό σας ένα σωστό ντεμακιγιάζ πριν κοιμηθείτε, για να δείχνει η επιδερμίδα σας φρέσκια και λαμπερή το επόμενο πρωί. Πολλές φορές όμως, ακόμη κι αν είστε αρκετά σχολαστική με τον καθαρισμό του προσώπου σας, κάνετε άθελά σας αρκετά λάθη που επιβαρύνουν την επιδερμίδα σας.

1. Χρησιμοποιείτε λάθος καθαριστικό προσώπου

Καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για το ποιο προϊόν ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας.

2. Πλένετε το πρόσωπό σας με πολύ ζεστό νερό

Το χλιαρό προς κρύο νερό είναι ιδανικό για να πλένετε το πρόσωπό σας. Αν συνηθίζετε να το πλένετε με ζεστό ή καυτό θα δείτε σταδιακά τη λάμψη του να χάνεται και να αφυδατώνεται πιο εύκολα.

3. Χρησιμοποιείτε πιο συχνά από όσο πρέπει μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Δεν καθαρίζουν καλά το πρόσωπό σας κι έτσι καλό είναι να τα αποφεύγετε. Μια φορά στο τόσο μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε, αν για παράδειγμα είστε στο γραφείο και θέλετε να ανανεώσετε το μακιγιάζ σας.

4. Το παρακάνετε με τον καθαρισμό της επιδερμίδας σας ή δεν δίνετε μεγάλη σημασία

Μπορείτε να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές τη μέρα. Αν το καθαρίζετε περισσότερες φορές, μπορεί να καταστρέψετε το pH της επιδερμίδας σας.

5. Δεν καθαρίζετε σωστά όλες τις περιοχές του προσώπου σας

Μπορεί να πλένετε σωστά το πρόσωπό σας, αλλά δεν δίνετε ιδιαίτερη σημασία στο σαγόνι και στον λαιμό σας. Κακώς, γιατί θα πρέπει να ακολουθείτε κι εκεί την ίδια διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή