Απάντηση Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην καταγγελία Βερναδάκη

Απάντηση Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην καταγγελία Βερναδάκη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Kαλούμε τον κ. Βερναδάκη να αναγνωρίσει το λάθος του και να ζητήσει δημόσια συγνώμη, ειδάλλως επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας, θα πράξουμε τα δέοντα», αναφέρει η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε ανακοίνωσή της για την καταγγελία του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, πως το ερωτηματολόγιο της δημοσκόπησης που διενεργεί το Πανεπιστήμιο Μακεδόνια για το δημοψήφισμα δεν ανταποκρίνεται στο πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος.

«Λυπούμαστε που ο κ. Βερναδάκης επιτίθεται στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, ενώ εκ της θέσεώς του θα έπρεπε να το προστατεύσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση που συνοδεύει το ερωτηματολόγιο, το οποίο η Μονάδα ερευνών έδωσε στη δημοσιότητα.

Οκ. Βερναδάκης υποστηρίζει ότι το ερώτημα της δημοσκόπησης είναι «ναι ή όχι στην Ευρώπη» ή, ανάλογα με τον συνεντευκτή «ναι ή όχι στο Ευρώ», ωστόσο η Μονάδα Ερευνών έδωσε αμέσως το ερωτηματολόγιο στη διάθεση των ΜΜΕ προκειμένου να καταστήσει σαφές πως τα παραπάνω δεν ευσταθούν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.

Όπως διευκρινίζεται «η έρευνα θέτει το ερώτημα της αποδοχής ή της απόρριψης της συμφωνίας που προτείνουν οι δανειστές, όπως έχει τεθεί από την κυβέρνηση και έχει αποφασιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο».  

«Στη συνέχεια» επισημαίνεται πως «θέτει ξεχωριστά άλλη ερώτηση περί της «καλύτερης προοπτικής της χώρας» ανάμεσα στο ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, ερώτηση η οποία δεν αφορά το δημοψήφισμα και είθισται να γίνεται σε όλες τις έρευνες κοινής γνώμης τα τελευταία χρόνια».

Διαβάστε στην «Κ» το ερωτηματολόγιο της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Πανεπιστημίου Μακεδόνια. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή