Προειδοποίηση Καμίνη – Μπουτάρη για κίνδυνο διχασμού

Προειδοποίηση Καμίνη – Μπουτάρη για κίνδυνο διχασμού

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο μήνυμα υπέρ της «αδιαπραγμάτευτης θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη» απέστειλε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τους δημάρχους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Γ. Καμίνη και Γ. Μπουτάρη, οι οποίοι έχουν ενεργά στρατευθεί στην Επιτροπή για το Ναι στην Ελλάδα, Ναι στην Ευρώπη, ενόψει Κυριακής.

Ο κ. Παυλόπουλος, που την ώρα της συνάντησης είχε γνώση των νέων προσπαθειών για αναζήτηση συμφωνίας, σχολίασε με νόημα ότι «αυτή την κρίσιμη στιγμή, τη σημερινή μέρα, είναι ανάγκη να υπάρξει μία συμφωνία, η οποία θα δώσει διέξοδο, όχι μόνο στην παραμονή της χώρας, αλλά διέξοδο και στο ότι όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι αλληλέγγυοι στο πρόβλημα του καθενός». Προσέθεσε, δε, ότι ο ίδιος εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση «χωρίς να υπολογίζω στενές ερμηνείες σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο κ. Παυλόπουλος άκουσε, ουσιαστικά, τα δύο στελέχη να τον καλούν να παρέμβει προκειμένου αφενός να αποκατασταθούν οι γέφυρες συνεννόησης με την Ευρώπη, αφετέρου δε να ματαιωθεί, ει δυνατόν, το δημοψήφισμα, το οποίο αμφότεροι σημείωσαν ότι λειτουργεί πολωτικά και διχαστικά. «Εχει διαμορφωθεί ένα πολύ πολωτικό κλίμα στη χώρα και δεν θέλουμε να δούμε να διακυβεύεται η παραμονή της στην Ευρωζώνη και κατ’ επέκταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση», επεσήμανε ο κ. Καμίνης, «η μεγαλύτερη αγωνία μου είναι ο διχασμός. Διότι συνήθως τα δημοψηφίσματα φέρνουν διχασμό… θα πρέπει να πιέσουμε και να συμπαρασταθούμε στην κυβέρνηση να έρθει σε μία συμφωνία. Διότι εάν δεν έρθει σε συμφωνία, κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί», προσέθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Ο κ. Παυλόπουλος τελεί υπό την πίεση πολλών παραγόντων που ζητούν την παρέμβασή του, ο ίδιος εμφανίζεται σε συνομιλητές του να κινείται ενεργά προς αναζήτηση λύσεων και διαύλων επαφής των δύο πλευρών, ωστόσο, προσώρας, δεν επιθυμεί να προσθέσει στο ήδη προβληματικό πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό της χώρας και έναν ακόμη λόγο αποσταθεροποίησης.

ΝΑΙ στο Ευρώ

Εξάλλου, σε πλήρη δραστηριότητα βρίσκεται πλέον η Επιτροπή του ΝΑΙ, «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ», που συγκροτήθηκε προκειμένου να υποστηριχθεί η προσπάθεια παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Μετά τη χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με ομιλητές τους Γ. Μπουτάρη, Π. Δήμα και τον 38χρονο πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κ. Κόλλια, προγραμματίζεται σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, την Πέμπτη, και νέα μεγάλη συγκέντρωση την Παρασκευή, και πάλι στο κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ άλλων φορέων, στην Επιτροπή συμμετέχουν και οι ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΚΕΔΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, οι εμπορικοί σύλλογοι Αθηνών και Ρόδου, πολιτικές οργανώσεις και, φυσικά, η συλλογική κίνηση «Μένουμε Ευρώπη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή