Παρέμβαση Τζακ Λιου στις διαπραγματεύσεις

Παρέμβαση Τζακ Λιου στις διαπραγματεύσεις

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου συνομίλησε σήμερα με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάιζελμπλουμ, τον ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιέρ Πάολο Παντόαν και τον γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν για την εξελισσόμενη κατάσταση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Λιου παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση στην Ελλάδα και υπογράμμισε στους ευρωπαίους ομολόγους του ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον όλων των μερών και της παγκόσμιας οικονομίας «να συνεχίσουν πιστωτές και Ελλάδα να εργάζονται για μία λύση που θα θέτει την χώρα στην οδό των μεταρρυθμίσεων και της ανάκαμψης εντός της Ευρωζώνης. Ο κ. Λιου υπογράμμισε ότι οι εργασίες περιλαμβάνουν «μία συζήτηση για τις δεσμεύσεις της Ελλάδας σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και μία οδό προς τη βιωσιμότητα του χρέους με γνώμονα έναν ρεαλιστικό συμβιβασμό».

Ο Αμερικανός υπουργός σημείωσε επίσης τη σημασία να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, και εξέφρασε τη βούλησή του να παραμείνει σε στενή επαφή με τους Ευρωπαίους ομολόγους του τις επόμενες ημέρες.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό υπουργείο, ο κ. Λιου και ανώτεροι αξιωματούχοι του βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία με Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους αυτή την εβδομάδα, όπως και τις προηγούμενες, για το ζήτημα της Ελλάδας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή