Αλλαγές στην ατζέντα σινεμά και θεάτρων λόγω δημοψηφίσματος

Αλλαγές στην ατζέντα σινεμά και θεάτρων λόγω δημοψηφίσματος

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, το επερχόμενο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου επηρεάζει και την πολιτιστική ατζέντα. Η ανασφάλεια και οι οικονομίες που αυτόματα ο καθένας επιβάλλει στον εαυτό του, λόγω και του τραπεζικού προβλήματος, δεν ευνοούν την έξοδο για συναυλίες, θέατρα, σινεμά και λοιπές εκδηλώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε ακυρώσεις και μεταθέσεις εκδηλώσεων, ενώ υπάρχουν και κάποιες που θα γίνουν κανονικά.

Ξεκινάμε με τους κινηματογραφικούς διανομείς, οι οποίοι αποφάσισαν να μην κυκλοφορήσουν νέες ταινίες την ερχόμενη εβδομάδα στις αίθουσες, προφανώς λόγω του αναμενόμενου μειωμένου ενδιαφέροντος του κοινού. Συγκεκριμένα, προβλεπόταν η κυκλοφορία τεσσάρων φιλμ· το γαλλικό «Μπλε δωμάτιο» του ηθοποιού και σκηνοθέτη Ματιέ Αμαλρίκ, το αστυνομικό θρίλερ «Σκοτεινός τόπος» με τη Σαρλίζ Θέρον, το κωμικό «Μαζί σου κι ας πεθάνω» και η κομεντί «Σχέση 5 με 7». Είναι άγνωστο αν οι ταινίες θα κυκλοφορήσουν την επόμενη εβδομάδα ή θα λάβουν άλλες ημερομηνίες προσεχώς.

Στις θεατρικές παραστάσεις, τώρα, έχουμε αρχικά τις αναβολές που σχετίζονται με το φεστιβάλ του Δήμου Ρέντη. Οι παραστάσεις «Τενόροι» (1/7), «Ενας ιδανικός σύζυγος» (2/7), «Αμάρτησα για το παιδί σου» (6/7) ακυρώνονται, ενώ η παιδική παράσταση «Ο Τζακ και η Φασολιά» θα πραγματοποιηθεί στις 10/7.

Μεταφορών συνέχεια στο Φεστιβάλ Φιλίππων, όπου η πρεμιέρα με τις «Εκκλησιάζουσες» του Εθνικού Θεάτρου μεταφέρεται από τις 4 στις 3 του μήνα. Η παράσταση «Αχαρνής» τέλος αναβάλλει τις προγραμματισμένες ημερομηνίες για Λάρισα, Λαμία, Τρίκαλα, Βόλο και Δελφούς. Οσον αφορά το Φεστιβάλ Αθηνών, μεταφέρεται η παράσταση «Textilen» στην Πειραιώς 260 για τις 6 Ιουλίου, ενώ το «Jesus Christ Super Star» ακυρώνεται.

Πραγματοποιούνται, ωστόσο, όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες του Φεστιβάλ Αθηνών συμπεριλαμβανομένων των παραστάσεων των «Τρωάδων» στην Επίδαυρο (3-4/7). Ο Σωτήρης Χατζάκης μάλιστα έκανε χθες έκκληση στο κοινό να τις παρακολουθήσει: «Στην παράσταση των “Τρωάδων” δονεί την ψυχή μας η κραυγή “Δεν υπάρχει πια Τροία”. Οπως στο Underground του Κουστουρίτσα η άλλη κραυγή “Δεν υπάρχει πια Γιουγκοσλαβία”. Αυτές τις σκοτεινές ώρες που δοκιμάζεται η πατρίδα μας, εμείς, οι συντελεστές των “Τρωάδων”, σας καλούμε να έρθετε στην Επίδαυρο. Με όλες τις δυσκολίες, με όλο το βάρος στις καρδιές σας, να έρθετε στην Επίδαυρο. Oλοι εμείς, θεατές και καλλιτέχνες, ας ενωθούμε, ας γίνουμε εκκλησίασμα μιας τελετής που θα αγνίσει τις ψυχές μας. Ας αποδείξουμε ότι η παιδεία, η τέχνη, ο πολιτισμός είναι η περιουσία μας. Αυτές τις κρίσιμες μέρες ας αναδείξουμε την πνευματικότητα και τη συλλογική μας συνείδηση». Σημειώνεται, τέλος, πως κανονικά πραγματοποιούνται οι προβολές του Αthens Open Air Film Festival καθώς και το σαββατιάτικο σετ του Rockwave.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή