Ινφαντίνο: Ασφαλής προς το παρόν ο Ολυμπιακός

Ινφαντίνο: Ασφαλής προς το παρόν ο Ολυμπιακός

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στη νέα περίοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως ξεκαθάρισε με χθεσινές δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. «Τα πειθαρχικά όργανα της ΟΥΕΦΑ έχουν κατ’ αρχήν δεχθεί τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ και όσο διαρκούν κάποιες έρευνες. Αν αλλάξει κάτι, τότε θ’ αλλάξει και η κατάσταση. Ομως, αυτές οι έρευνες θα διαρκέσουν λίγο. Απαιτούνται καθαρές αποδείξεις για να ληφθούν υπόψη και σοβαρές νομικές διαδικασίες. Εχουμε αποδείξει πως είμαστε ευαίσθητοι σε θέματα στησίματος αγώνων. Ομως παίρνουν χρόνο τέτοιες διαδικασίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ινφαντίνο.

Την ίδια ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» διευθετούν όλα τα θέματα της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Η πρώτη συγκέντρωση για τη νέα περίοδο έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Ακολούθως, την επόμενη Παρασκευή η αποστολή των νταμπλούχων θα αναχωρήσει για το Ζέεφελντ. Εκεί, στις αυστριακές Αλπεις θα πραγματοποιηθεί για μία ακόμη χρονιά το βασικό της προετοιμασίας έως τις 20 Ιουλίου.

Οπως ανακοινώθηκε χθες από την πειραϊκή εταιρεία, επί αυστριακού εδάφους θα γίνουν δύο φιλικοί αγώνες: στις 15 Ιουλίου με την Ντούκλα Πράγας και τρεις ημέρες μετά με τη Ρίζερσπορ. Μετά την Αυστρία, ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Τουρκία. Για την ακρίβεια, θα βρίσκεται στο Αφιόν Καραχισάρ από τις 20 έως τις 25 Ιουλίου, όπου θα παίξει με τη Φενερμπαχτσέ που έχει στον πάγκο της τον Βίτορ Περέιρα (στις 21/7) και την Μπέτις (23/7), στο πλαίσιο του τουρνουά «Afyon Cup».

Επειτα από δύο καλοκαίρια, ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στο Ερμελο της Ολλανδίας (θα παραμείνει από τις 28 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου), όπου θα δώσει δύο φιλικούς αγώνες. Πρώτα θα αντιμετωπίσει την Τβέντε στις 29 Ιουλίου και έπειτα τη Φέγενορντ την 1η Αυγούστου. Επί ελληνικού εδάφους θα γίνουν δύο φιλικά στο Καραϊσκάκη (ένα με ξένη και ένα με ελληνική), ενώ έχει ήδη γνωστοποιηθεί το παιχνίδι με την Εθνική ομάδα του Κατάρ στη Ζυρίχη, στις 13 Αυγούστου. Να σημειωθεί πως τα έσοδα του φιλικού αγώνα στην Ελβετία θα δοθούν για την ενίσχυση του έργου της UNICEF.

Την ίδια ώρα «παγώνουν» οι μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού στην αγορά του εξωτερικού λόγω των εξελίξεων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με βρετανική ιστοσελίδα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν συμφωνήσει με τον Νενέ για δύο χρόνια, αλλά η μεταγραφή δεν ολοκληρώνεται εξαιτίας της ασταθούς κατάστασης στην Ελλάδα.

• Ο Γρηγόρης Γεωργάτος θα είναι ο νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, με αρμοδιότητα στο αγωνιστικό τμήμα της πρώτης ομάδας, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ η πειραϊκή εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή