«Κλασικά Εξω!» στο Μέγαρο

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Palau de la Musica της Βαρκελώνης θα εμφανιστεί τον Σεπτέμβριο η Καμεράτα με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που εμείς θα δούμε πρώτοι την Τετάρτη 15 Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η συναυλία, με τίτλο «Από τον Κήπο του Μεγάρου στο Palau de la Musica της Βαρκελώνης», πραγματοποιείται στο πλαίσιο της νέας σειράς εκδηλώσεων κλασικής μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου, με τίτλο «Κλασικά Εξω!».

Το κορυφαίο αθηναϊκό σύνολο και ο μαέστρος του Γιώργος Πέτρου, μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του μιούζικαλ «Kiss Me, Kate» στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, εμφανίζονται στον Κήπο του Μεγάρου με ένα πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν αυτούσιο τον Σεπτέμβριο στη Βαρκελώνη.

Στα «Κλασικά Εξω!» θα δούμε τις Τετάρτες του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου μικρά και μεγάλα ορχηστρικά σύνολα, διακεκριμένους σολίστ, λυρικούς τραγουδιστές και αρχιμουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό να ανεβαίνουν στη σκηνή του Κήπου του Μεγάρου.

Η συναυλία της Καμεράτα θα είναι μια υπαίθρια γιορτή του Μπαρόκ, καθώς περιλαμβάνει μικρά και εντυπωσιακά κομμάτια των μετρ της προκλασικής μουσικής: Χαίντελ, Βιβάλντι και Χάσσε. Σολίστ ο κόντρα τενόρος Χαβιέ Σαμπάτα, οι βιολονίστες Σέρτζιου Ναστάσα και Οτίλια Αλιτέι, ο σολίστ του μαντολίνου Θεόδωρος Κίτσος και ο φαγκοτίστας Αλέξανδρος Οικονόμου.

Θα ακούσουμε, μεταξύ άλλων, το Κοντσέρτο γκρόσο έργο 3, αρ. 4 σε φα μείζονα του Χέντελ και δύο αποσπάσματα από τις όπερες «Αλέξανδρος» και «Ιούλιος Καίσαρ» (Χέντελ), επίσης το Κοντσέρτο για δύο βιολιά έργο 3, αρ. 8 σε λα ελάσσονα του Βιβάλντι και απόσπασμα από την όπερά του «Η απελευθερωμένη Ανδρομέδα».

Στο δεύτερο μέρος η Καμεράτα θα ερμηνεύσει το Κοντσέρτο για μαντολίνο σε σολ μείζονα έργο 3, αρ. 11 του Χάσσε και το Κοντσέρτο για φαγκότο σε μι ελάσσονα του Βιβάλντι, ενώ στη συνέχεια ο Χαβιέ Σαμπάτα θα ανέβει στη σκηνή για να τραγουδήσει άριες από τις όπερες «Αμαδις της Γαλατίας» και «Φλοριντάντε» του Χέντελ, την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Νικόλα Πόρπορα.

Με αυτήν τη συναυλία κλείνει εορταστικά η φετινή περιοδεία της Καμεράτας, υπό τη διεθνή της ονομασία ως Armonia Atenea, σε μεγάλα συμφωνικά κέντρα και λυρικά θέατρα της Ευρώπης: στην Αίθουσα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, στην Οπερα της Καρλσρούης, στη Βασιλική Οπερα των Βερσαλλιών, στην Αίθουσα CRR της Κωνσταντινούπολης, στο Θέατρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, στο Bozar των Βρυξελλών, στην Αίθουσα Cuvilliés του Μονάχου, στο Theater an der Wien και στο ιστορικό θέατρο του Γκαίτε στο Μπαντ Λάουχστατ κ.α.

Οι υπαίθριες συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου θα συνεχίσουν τον Σεπτέμβριο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (2/9), την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Αττικα (9/9) κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή