Να ζήσουμε και να πεθάνουμε ως Ευρωπαίοι

Να ζήσουμε και να πεθάνουμε ως Ευρωπαίοι

Να ζήσουμε και να πεθάνουμε ως Ευρωπαίοι

Κύριε διευθυντά

Είμαστε ένα τμήμα της κοινωνίας που συμμετείχε ολοψύχως στο κίνημα της Αριστεράς όταν οι περισσότεροι την εγκατέλειπαν. Δηλαδή μετά τον εμφύλιο πόλεμο του 1946-1949, που μέγα μέρος της ευθύνης για τις καταστροφές του λαού και της χώρας έφερε η ηγεσία και η πρακτική της κομματικής Αριστεράς. Σήμερα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο μέρος της οποίας προέρχεται από την πολιτική ανεπάρκεια του δογματισμού γίνεται η μοιραία παράταξη με την ευθύνη της οποίας χρεοκοπεί η πατρίδα και ο λαός της.

Προδίδοντας από αδυναμία ή ανικανότητα τον πυρήνα των απόψεων του Μαρξ, ο οποίος πεισματικά αναζητούσε το κέντρο των όποιων κοινωνικών αλλαγών μέσα από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, η σημερινή κυβέρνηση αναζητεί λύσεις στο πουθενά και στο τίποτα! Είναι παρήγορο ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί πως μόνο στην Ευρώπη είναι δυνατό να ζήσουμε ως πολίτες στις πόλεις όπου δημιουργήθηκαν κόσμοι εξαιρετικοί και λαμπεροί και στα σπίτια των πόλεων έζησαν ο Ντάντε, ο Μανέ, ο Ρουσό, ο Καντ, ο Χέγκελ, ο Δαρβίνος, ο Μαρξ, ο Προυστ, ο Κάφκα, ο Καβάφης, ο Σεφέρης και τόσοι άλλοι. Μόνον εδώ μπορούμε να υπάρξουμε ως Ευρωπαίοι, να ζήσουμε και να πεθάνουμε ως Ευρωπαίοι.

Αιμιλιος Ζαχαρεας

Πολιτικός κρετινισμός

Κύριε διευθυντά

Είναι φανερό πλέον ότι οι Τσίπρας/Καμμένος/Βαρουφάκης βρίσκονται πολύ κοντά στην υλοποίηση του σχεδίου τους το οποίο και προετοίμαζαν τα τελευταία δύο χρόνια. Η ειλικρινής βλακεία, αλλά και τα συμφέροντα στελεχών ΣYPIZA/ΑNEΛ, αποτελούν ατυχή συνδυασμό. Παρακαλώ πολύ, είναι επιτακτικό να βρεθεί μία κοινή γραμμή με τις ευρωπαϊκές-δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας, άμεσα. Είναι ξεκάθαρο το τι διακυβεύεται. Επιπλέον σας στέλνω την επιστολή του φίλου ποιητή Νίκου Ρέγκα γραμμένη τον Μάιο του 2014 πριν από τις ευρωεκλογές.

«Κύριοι,

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φανερό πως αποτελεί την τελευταία μετάσταση του καρκίνου της ελληνικής κοινωνίας, την τελευταία και πιο επικίνδυνη. Oλοι αυτοί που τον υπηρετούν, κουρέλια από όλα τα ιδεολογικά σκιάχτρα του παρελθόντος, όλοι αυτοί οι “επαγγελματίες καλοί” είναι προσκολλημένοι στην αρρώστια τους, γιατί έχουν την εντύπωση πως είναι αρετή, όπως λέει ο συγγραφέας. Γιατί η Αριστερά (δύσκολο να προσδιορίσει κανείς τι σημαίνει πια αυτή η λέξη) βλέπει ορίζοντες στα αδιέξοδα και μεταβάλλει σε αδιέξοδα τους ορίζοντες – αυτή είναι η πρακτική της. Ας προσευχηθούμε: βρισκόμαστε στα χέρια ενός αμαθούς σαραντάρη και ενός κουραστικού και αυτοεπαναλαμβανόμενου vecchione που μας προσφέρει τη στεγνή τηγανίτα μιας πείρας που δεν μασιέται πια. Καλή διάλυση, άρχοντες των πιο μοχθηρών ψευδαισθήσεων».

Νικος Ρεγκας

ΥΓ.: Go back: Ο πολιτικαντισμός και η αναίδεια παντρεμένα με συνθηματολογική κουμπαριά βαλκανικού επιπέδου. Μήπως ο κ. Τσίπρας δεν πήγε στο περιώνυμο debate γιατί προτιμά τις πολιτικές λαχαναγορές όπου μπορεί και εξαντλεί το ιδεολογικό του μένος; Τελικά ο πολιτικός κρετινισμός όλων αυτών των αυτοχθόνων δημοκρατών οφείλεται στο ότι πάσχουν από τη μία και μοναδική αλήθεια, όπως λέει ο Συαρέ.

Κιμων Καλαμαρας

Στρατηγική ΣΥΡΙΖΑ

Κύριε διευθυντά

Γνώριζαν ότι για να κερδίσουν τις εκλογές, και δι’ αυτών την πολυπόθητη και πολυχρήσιμη εξουσία, έπρεπε να υποσχεθούν αυτά που υποσχέθηκαν, όπως γνώριζαν ότι δεν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να παραχωρήσουν οι εταίροι ούτε τα μισά από όσα θα έπρεπε προκειμένου να εφαρμοστεί το υποτιθέμενο «πρόγραμμα» Θεσσαλονίκης.

Eπρεπε να οδηγηθούμε άρον άρον σε δημοψήφισμα (ώστε να μην υπάρξει χρόνος για να ενημερωθούν οι εν πλήρει συγχύσει ψηφοφόροι) αφού εκείνοι δεν έπρεπε να φανεί ότι αποδέχθηκαν μία (κακή, κάκιστη, οποιαδήποτε) συμφωνία… Oταν οι εταίροι, υποχωρώντας συνεχώς, έδειξαν ότι θα κλείσει η συμφωνία και φάνηκε ότι «θα χαλάσει η σούπα», αποσύρθηκαν! Τώρα, είτε ψηφίσουμε «Ναι» είτε «Oχι», θα ξαναδούμε για λίγο την ίδια παράσταση περί… «σκληρών διαπραγματεύσεων» και θα υπογράψουμε κάποια συμφωνία, αφού δεν αποκλείστηκε αυτή η διαφυγή. Η αντιπολίτευση θα πει αυτά που ήδη ψελλίζει, ότι δηλαδή «δεν μπορείτε να εφαρμόσετε πρόγραμμα που δεν πιστεύετε», άρα εκλογές. Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας δεν συζητείται. Αυτή τη φορά, οι υποσχέσεις θα είναι: ψηφίστε εμάς  που δεν σκύβουμε το κεφάλι για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μπλα, μπλα, μπλα!

Αν κερδίσουν τις εκλογές, πέτυχαν τον στόχο τους 100%! Αν χάσουν, κέρδισαν όσα εν τω μεταξύ έχουν κερδίσει, υλικά τε και άυλα! Not bad, not bad at all!..

Συμεων Ρωμυλος – Αγία Παρασκευή Αττικής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή