Προβλήματα ξενοδόχων στις συναλλαγές τους με ξένους tour operators

Προβλήματα ξενοδόχων στις συναλλαγές τους με ξένους tour operators

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ενημέρωσε την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ότι στελέχη μεγάλου ταξιδιωτικού ομίλου με έδρα στις ΗΠΑ, επικαλούμενα αρμόδια αμερικανική αρχή, ανέφεραν προς Ελληνες ξενοδόχους ότι, στην περίπτωση που επιχειρήσουν να τους μεταφέρουν οφειλόμενα χρήματα από κρατήσεις του προηγούμενου μήνα, αυτά θα δεσμευθούν εντός αμερικανικού εδάφους.

Η Πρεσβεία, που διερεύνησε την υπόθεση, πληροφόρησε τον ΣΕΤΕ ότι θα ενημερώσει σχετικά την Ομοσπονδιακή Τράπεζα για εξωτερικές συναλλαγές της Νέας Υόρκης, ώστε να έρθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος για την εξέταση της διευθέτησης του ζητήματος. Παράλληλα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέψευσε την πληροφορία που μεταφέρθηκε από τον Αμερικανικό Ομιλο στους Ελληνες ξενοδόχους περί εμπλοκής του σε ενδεχόμενη δέσμευση των οφειλόμενων χρημάτων λόγω της μη αποπληρωμής της δόσης του δανείου από τη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι, με βάση την κείμενη νομοθεσία, οι tour operators όλων των τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε. έχουν υποχρέωση να συνεργάζονται με ελληνικά (ή ευρωπαϊκά) τουριστικά γραφεία για την πραγματοποίηση των οργανωμένων ταξιδίων (που περιλαμβάνουν τουλάχιστον δύο υπηρεσίες, δηλαδή μεταφορά, διαμονή κ.ά.) των πελατών τους στη χώρα μας. Ο Σύνδεσμος, κατόπιν επικοινωνίας με γραφεία μέλη του που διακινούν τον οργανωμένο τουρισμό της Ελλάδας, ενημερώθηκε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί κανένα θέμα πληρωμών και όλα τα τουριστικά γραφεία λαμβάνουν κανονικά εμβάσματα για τις υπηρεσίες τους απ’ όλες τις χώρες του κόσμου.

Στο μεταξύ, για το ενδεχόμενο αυξημένων διαδηλώσεων στην Ελλάδα μετά τις τελευταίες εξελίξεις ενημερώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας τους Βρετανούς που βρίσκονται ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή