Υπέρ ενότητας και ευρώ τάσσεται ο Αρχιεπίσκοπος

Υπέρ ενότητας και ευρώ τάσσεται ο Αρχιεπίσκοπος

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με ενότητα, υπέρ του ευρώ». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε χθες προς τον ελληνικό λαό ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, διαβλέποντας τις συνθήκες πόλωσης που έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται εν όψει των κρίσιμων πολιτικών διακυβευμάτων, αλλά και εστιάζοντας στην ουσία αυτών των διακυβευμάτων: ευρώ ή δραχμή.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο κ. Ιερώνυμος αναφέρει ότι «οι στιγμές που ζούμε είναι ίσως οι κρισιμότερες στην πορεία του έθνους μας, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας. Για κάθε θεσμό σε αυτή τη χώρα, για τα κόμματα, για την Εκκλησία, για κάθε Ελληνα και Ελληνίδα χωριστά. Πάνω όμως από το καθετί και από τον καθένα υπάρχει η πατρίδα. Μας ενώνει όλους η αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο. Η αγωνία για το παρόν και το μέλλον του. Δεν μας χωρίζει τίποτε». Και, συνεχίζοντας το μήνυμά του, ο κ. Ιερώνυμος τονίζει: «Γι’ αυτό και δεν πρέπει να επιτρέψουμε το δηλητήριο του διχασμού να στάξει στις ψυχές μας. Θα πρόκειται για έγκλημα εις βάρος των επόμενων γενεών».

Ο κ. Ιερώνυμος παίρνει θέση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Χαρακτηριστικά, λέει προς τον ελληνικό λαό: «Στα παιδιά μας οφείλουμε να εγγυηθούμε μία Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου. Μία Ελλάδα που θα προχωράει με αυτοπεποίθηση και σιγουριά μπροστά, σάρκα από τη σάρκα του στενού πυρήνα της κοινής ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Ας μη διακινδυνεύσουμε κατακτήσεις που με μόχθο οι οραματιστές αυτού του τόπου κέρδισαν. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή