Επίθεση κατά του «Ναι» από Κωνσταντοπούλου

Επίθεση κατά του «Ναι» από Κωνσταντοπούλου

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διχαστικό λόγο έναντι των πολιτικών αντιπάλων στο εσωτερικό, και άκρως επιθετικό κατά αρχηγών κρατών και επικεφαλής διεθνών Οργανισμών, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου προέβη χθες –προφανώς εκτός ορίων που θέτει ο Κανονισμός αναφορικά με τις αρμοδιότητες του προέδρου της Βουλής- σε ένα είδος τηλεοπτικού διαγγέλματος. Αφού κάλεσε στο γραφείο της κάμερες από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και ενεργοποιώντας το Κανάλι της Βουλής σε απευθείας σύνδεση, έκανε λόγο για: «Ακραίες παρεμβάσεις» από «εκπροσώπους του  Χτες»  που  προσπαθούν  μέσω  «ωμών  παρεμβάσεων στη  δημοκρατική  διαδικασία του δημοψηφίσματος», από κοινού «με ξένους συνεταίρους τους για να ματαιώσουν  το δημοψήφισμα».

Υποστήριξε ότι το «“Ναι” σημαίνει “ναι” στο τελεσίγραφο, στα μνημόνια, στην υποτέλεια, στην υποδούλωση, στην ανεργία, στη μείωση μισθών – συντάξεων, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στην υποβάθμιση της Ελλάδος». Κάλεσε, μάλιστα, τον λαό με την ψήφο του να μην επιτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης, τα σενάρια αποσταθεροποίησης και εκτροπής, που όπως είπε, υπάρχουν «για να επιστρέψουν οι δυνάμεις της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Λίγες ώρες νωρίτερα, 11 δημοσιογράφοι που εργάζονται στο Κανάλι της Βουλής κατήγγειλαν εγγράφως (απευθυνόμενοι σε όλα τα κόμματα και στις δημοσιογραφικές Ενώσεις) αρνητικές καταστάσεις στον εργασιακό τους χώρο: Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι με ευθύνη της κ. Κωνσταντοπούλου παραμένουν χωρίς μισθό για τουλάχιστον τέσσερις μήνες, αναφέρουν αντιδεοντολογικές σε βάρος τους παρεμβάσεις από υπηρεσιακό στέλεχος της Βουλής και προσθέτουν: «Ζητούμε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στη λειτουργία του Καναλιού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή