Βροχή τροπολογιών στη Βουλή

Βροχή τροπολογιών στη Βουλή

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνές που θύμιζαν προεκλογική περίοδο καταγράφηκαν προχθές στην Ολομέλεια της Βουλής: με αφορμή την ψήφιση νομοσχεδίου, «πέρασαν» 26 τροπολογίες, ορισμένες εκ των οποίων είχαν χαρακτηρισθεί εκπρόθεσμες από τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.

Η ψήφισή τους όχι μόνον έγινε με ελάχιστους βουλευτές παρόντες, αλλά και μέσα σε τέτοιο κλίμα σύγχυσης που σε δύο περιπτώσεις, το προεδρείο, οι παρόντες υπουργοί και οι βουλευτές έδειχναν απολύτως μπερδεμένοι ως προς το τι ψήφιζαν.

Το νομοσχέδιο αφορούσε θέματα των Ατόμων με Αναπηρία, ενώ εμπεριείχε και σειρά άλλων διατάξεων μέσω των οποίων επιχειρείται να ρυθμιστούν ασφαλιστικά ζητήματα. Από τις 26 τροπολογίες που ψηφίστηκαν, οι 13 ήταν υπουργικές και οι υπόλοιπες βουλευτικές, σχεδόν αποκλειστικά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, οι υπουργικές αφορούν: τροποποίηση χρόνου καταβολής φόρου εισοδήματος και δηλώσεων Ε9, διατάξεων αναφορικά με τη δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών, μετάθεση κατά έξι μήνες της εφαρμογής διαδικασίας για την απευθείας τιμολόγηση των διαφημιζομένων στα ΜΜΕ, την εισαγωγή «σύγχρονης ορολογίας στο πλαίσιο ενίσχυσης απροστάτευτων παιδιών από το υπουργείο Εργασίας», ρυθμίζεις θεμάτων που αφορούν τη Διαρκή Επιτροπή για την προστασία και αρωγή θυμάτων εγκλημάτων του Ποινικού Κώδικα, τη λειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος και τις δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ορισμένες εξ αυτών είχαν χαρακτηριστεί εκπρόθεσμες.

Αντιστοίχως, οι βουλευτικές: Ρύθμιση οφειλών υπευθύνων διοικούντων νομικών προσώπων, παρατάσεις ρυθμίσεων για οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων, τη δυνατότητα να εξαγοράσουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τη στρατιωτική θητεία, ζητήματα διευκόλυνσης της καθημερινότητας ΑμεΑ, ρυθμιση ασφαλιστικών εισφορών του ΕΤΑΑ, την παράταση της μετενέργειας (παράταση της κανονιστικής ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας), παράταση ισχύος προϋπολογισμών ΟΤΑ, τακτοποίηση του προσωπικού των κεφαλαίων αποζημίωσης φορτοεκφορτωτών, χορήγηση επικουρικής σύνταξης από τον κλάδο ασφάλισης ναυτικών λόγω ναυτικού ατυχήματος, θέματα ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων, δωρεάν μεταφορά ανέργων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή