Ο ΟΠΑΠ αναστέλλει την επένδυση στα VLTs λόγω νέου κανονισμού

Ο ΟΠΑΠ αναστέλλει την επένδυση στα VLTs λόγω νέου κανονισμού

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναστολή υλοποίησης των καταστημάτων Play που θα φιλοξενούσαν τα παιγνιομηχανημάτα (VLTs) αποφάσισε ο ΟΠΑΠ. Το μεγάλο πρότζεκτ μπαίνει στον πάγο με απόφαση της διοίκησης του ΟΠΑΠ, εξαιτίας του νέου κανονισμού διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω παιγνιομηχανημάτων που αποφασίστηκε από τη νέα Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Ο νέος κανονσμός (υπ’ αριθμ. 158/4/05.06.2015) δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τ. Β΄ 1120/12/6/15) και σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, ναρκοθετεί τη διεξαγωγή του παιγνίου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, « (ο κανονισμός) μεταβάλλει ριζικά τις συνθήκες, οι οποίες οδηγούν στην εκ των πραγμάτων αναστολή της επιχειρηματικής δραστηριότητας των παιγνιομηχανημάτων της ΟΠΑΠ Α.Ε.».

Ο νέος κανονισμός, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, αποφασίστηκε από την ΕΕΕΠ, μόλις λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας των VLTs. Μάλιστα, αυτό συνέβη χωρίς να προηγηθεί κάποια διαδικασία διαβούλευσης ούτε με την αγορά, αλλά ούτε και με τον ΟΠΑΠ, ο οποίος κατέβαλε το 2011 για τις άδειες που του παρείχε το ελληνικό Δημόσιο 560 εκατ. ευρώ.

Επίσης, όπως αναφέρει ο ΟΠΑΠ, «ο κανονισμός περιέχει σειρά πρωτοφανών περιορισμών, που παραβλέπουν τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές του υπεύθυνου παιχνιδιού, καθιστούν το έργο οικονομικά μη βιώσιμο και προσδιορίζουν τεχνικές προδιαγραφές που κάνουν αδύνατη την έγκαιρη υλοποίησή του». Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Σε κάθε περίπτωση, η ΟΠΑΠ Α.Ε. διαβεβαιώνει τους επενδυτές, συνεργάτες και υπαλλήλους της ότι παραμένει απολύτως προσηλωμένη στην επένδυσή της και θα εξακολουθήσει να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία ενός ορθολογικού και ισορροπημένου ρυθμιστικού πλαισίου, που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια έσοδα και παράλληλα θα επιτρέπει την οικονομική βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας των VLTs για την ΟΠΑΠ Α.Ε. και τους διαχειριστές των καταστημάτων της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή