Οι παραστάσεις που συνεχίζονται κανονικά

Οι παραστάσεις που συνεχίζονται κανονικά

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ. Κάποιοι αναβάλλουν, κάποιοι συνεχίζουν. Την ώρα που πολλές παραστάσεις ανακοινώνουν τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής τους ή την ακύρωσή τους, άλλες ομάδες συνεχίζουν όπως είχαν αρχικά οργανώσει. Πέρα από το Φεστιβάλ Αθηνών, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την κίνηση θεάτρων στην Αθήνα και τις «γενναίες» παραστάσεις των ημερών.

Στον χώρο τέχνης και δράσης «Βρυσάκι» στην Πλάκα, σε μία από τις πιο όμορφες αυλές της Αθήνας, ξεκίνησαν χθες το βράδυ οι παραστάσεις του έργου «Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα» του Λόρκα σε σκηνοθεσία Ενκε Φεζολάρι. Από τη μια κοινωνία σε κρίση, την ισπανική τις μέρες του ’36 πριν από το πραξικόπημα, έως την ελληνική κοινωνία του 2015. Από το δυτικό άκρο της Μεσογείου έως τις απότομες ακτές της Αδριατικής και της Μαύρης Θάλασσας, από τις ορκισμένες παρθένες της Αλβανίας έως τις ηρωίδες του Αλμοδόβαρ. Ο σκηνοθέτης έχει συνθέσει μια βαλκανική τραγωδία βασισμένη στο έργο του Λόρκα για να εκφράσει, όπως λέει, «τον κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε αυτή τη στιγμή». Στην παράσταση η οποία θα παίζεται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 9.30 μ.μ. έως τα τέλη του μηνός (Βρυσακίου 17, Πλάκα) παίζουν οι Δώρα Στυλιανέση, Μαρία Σκαφτούρα, Δανάη Παπουτσή κ.ά.

Εως τα τέλη του Ιουλίου θα παίζεται και «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, που παρουσιάζεται στην αυλή του θεάτρου Ακαδημία Πλάτωνος, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λάλου. Δέκα χρόνια από τον θάνατο του συγγραφέα, η κορυφαία νεοελληνική σάτιρα ζωντανεύει με τους ηθοποιούς Σαμουήλ Ακίνολα και Στέφανο Μουαγκιέ, που καταθέτουν τη δική τους ματιά πάνω στο έργο. Η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9.15 μ.μ. (Σπύρου Πάτση & Μαραθωνομάχων 8, Βοτανικός). Στην άλλη άκρη της Αθήνας, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στην Κυψέλη, αυτό το Σάββατο και την Κυριακή με ελεύθερη είσοδο (Κύπρου 91α & Σικίνου 35α, 9 μ.μ.) το εργαστήρι υποκριτικής της ομάδας Elephas tiliensis παρουσιάζει τον «Κυμβελίνο» του Σαίξπηρ, ένα σκοτεινό παραμύθι, έργο της ωριμότητας του συγγραφέα. Μία ακόμη παράσταση που δεν πρέπει να χάσουμε είναι η εμφάνιση του Aquila Theatre από τη Νέα Υόρκη, που απόψε για μια βραδιά παρουσιάζει στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206, 9 μ.μ.) το έργο «A Female Philoctetes», βασισμένο στον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή