Πρόσωπα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 27 ετών, όπως πολλά άλλα ινδάλματα της μουσικής σκηνής. Η Εϊμι Γουάινχαουζ (φωτ.) παραμένει στην επικαιρότητα, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτήματα σχετικά με τον πρόωρο θάνατό της και κυρίως για τους εθισμούς της. Ορισμένες απαντήσεις σε αυτά επιχειρεί να δώσει ένα ντοκιμαντέρ που έκανε την πρεμιέρα του στις Κάννες. Ομως, ο κύκλος των φίλων και των συγγενών θεωρεί ότι η καταγραφή της ζωής της δεν είναι καθόλου αντικειμενική και κρατάει αποστάσεις από το εγχείρημα. Η ταινία βγαίνει αυτές τις ημέρες στους κινηματογράφους.

(…) Είναι γνωστή για τις περφόρμανς της και έχει βραβευθεί για μία από αυτές στην Μπιενάλε της Βενετίας με Χρυσό Λέοντα. Η αεικίνητη Μαρίνα Αμπράμοβιτς όμως δεν σταματάει στην τέχνη. Aυτή τη φορά συνεργάζεται με τον Ρικάρντο Τίσι, τον ισχυρό άνδρα του οίκου Ζιβανσί. Στο ντεφιλέ που θα γίνει στη Νέα Υόρκη, η καλλιτέχνις θα συμβάλει στη σκηνοθεσία του. Αλλωστε, ο γνωστός οίκος έχει βάλει τα δυνατά του στις ΗΠΑ διότι ανοίγει ένα κατάστημα στο Μανχάταν.

(…) Βροχή χωρισμών αυτές τις ημέρες, καθώς διάσημα ζευγάρια του Χόλιγουντ αποφασίζουν να βάλουν τέλος στη συμβίωσή τους. Ετσι, μετά τον Σον Πεν και τη Σαρλίζ Θέρον, ήρθε η ώρα του Μπεν Αφλεκ και της Τζένιφερ Γκάρνερ να λύσουν τα δεσμά τους. «Υστερα από πολλή σκέψη και στοχασμό, πήραμε τη νηφάλια απόφαση να χωρίσουμε», ανακοίνωσαν επισήμως και μέσα σε λίγη ώρα η είδηση είχε κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο γάμος τους είχε κρατήσει δέκα χρόνια και ήδη το ζευγάρι ζει χώρια. Και βέβαια, όση δημοσιότητα είχε πάρει ο γάμος τους, άλλη τόση φαίνεται ότι θα έχει ο νέος τους βίος.

(…) Ποια είναι η πιο δημοφιλής έκθεση μουσείου σε ολόκληρο τον κόσμο; Νικητής βγαίνει ο μακαρίτης Αλεξάντερ Μακουίν , ο σπουδαίος μόδιστρος, του οποίου η δουλειά παρουσιάζεται στο Μουσείο Βικτόρια & Αλμπερτ στο Λονδίνο. Φαίνεται, πάντως, ότι όσο περνούν τα χρόνια, οι προτιμήσεις του κοινού που αγαπά την τέχνη αλλάζουν. Παλαιότερα, τον περισσότερο κόσμο συγκέντρωναν αφιερώματα στους ιμπρεσιονιστές, στον Πικάσο κ.λπ. Τα τελευταία χρόνια, θεματικές εκθέσεις, όπως αυτή για τον Μακουίν ή για τον Ντέιβιντ Μπάουι, αποθεώνονται από το κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή