Αποστάσεις Παυλόπουλου από δημοψήφισμα

Αποστάσεις Παυλόπουλου από δημοψήφισμα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά παρεμβάσεων, που τονίζουν τη θέση του για την αδιατάρακτη συνέχιση της πορείας της χώρας στην Ε.Ε., έκανε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Η πρώτη παρέμβαση έγινε κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών κ. Λούκα Κατσέλη, σημειώνοντας την ανάγκη εθνικής ενότητας. Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε στη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών ότι πάγια θέση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν ότι η συμμετοχή της χώρας μας στον στενό ευρωπαϊκό πυρήνα διασφαλίζει και την εθνική μας ασφάλεια.

«Η πορεία προς το δημοψήφισμα δεν επιτρέπεται, σε καμία περίπτωση, να διαταράξει την –τόσο απαραίτητη ιδίως αυτήν την στιγμή– ενότητα του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι «το δημοψήφισμα, που είναι θεσμός άμεσης δημοκρατίας, υπηρετεί τη δημοκρατία μόνον όταν διεξάγεται υπό όρους που δεν επιτρέπουν κανέναν διχασμό». Η κ. Κατσέλη συμφώνησε, σημειώνοντας ότι είναι στιγμές δύσκολες, αλλά είναι στιγμές που, όπως είπε, μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, ομόνοια και αποφασιστικότητα, ενώ διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι το τραπεζικό σύστημα κάνει τα αδύνατα δυνατά να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών του.

Κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι «όταν, με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όλοι γνώριζαν ότι η πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση ήταν εκείνη που διασφάλισε όχι μόνο την οικονομική της πορεία, αλλά και γενικότερα την εθνική της ασφάλεια». Πρόσθεσε ότι «αυτό είναι θεμελιώδες κεκτημένο και μας οδηγεί να γνωρίζουμε ότι η πορεία της Ελλάδας εντός της Ευρώπης και εντός της Ευρωζώνης πρέπει να μείνει αταλάντευτη». Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι «στο Υπουργείο Εξωτερικών φροντίζουμε να συνεχίζουμε να δουλεύουμε για το καλό της πατρίδας και να λύνουμε προβλήματα, ώστε να μη συσσωρεύονται και άλλα σύννεφα πάνω από τη χώρα μας».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό ομόλογό του Χοακίμ Γκάουκ, τον οποίο ευχαρίστησε για την πρόσκληση που του είχε απευθύνει να επισκεφθεί επισήμως το Βερολίνο στις 7 Ιουλίου, η οποία όμως δεν θα πραγματοποιηθεί «λόγω των τρεχουσών εξελίξεων στην Ελλάδα», όπως συμφώνησαν οι δύο άνδρες. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα καθορισθεί διά της διπλωματικής οδού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή