Ν.Δ.: Με υπογραφή Τσίπρα η ΠΝΠ για τις τράπεζες

Ν.Δ.: Με υπογραφή Τσίπρα η ΠΝΠ για τις τράπεζες

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στιγματισμένο» από τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις του κλεισίματος των τραπεζών και των κεφαλαιακών ελέγχων θέλει η Ν.Δ. να οδηγήσει στην κάλπη της Κυριακής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ενα 24ωρο μετά το διάγγελμα του κ. Τσίπρα, που είχε ως μόνον στόχο να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του «όχι», η Νέα Δημοκρατία κυκλοφόρησε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο των τραπεζών, με την υπογραφή του πρωθυπουργού. Στόχος είναι να χρεωθεί ο κ. Τσίπρας τη δεινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση και να ακυρωθεί η επιχειρηματολογία του περί των «κακών Ευρωπαίων» που επιβουλεύονται την Ελλάδα.

Την ίδια στόχευση, αν και διεθνές το ακροατήριο, είχε και η χθεσινή συνέντευξη του κ. Αντ. Σαμαρά στο Βloomberg, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε μεν λάθη από την πλευρά των εταίρων, ωστόσο κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «προσπαθεί να ανατινάξει όλες τις γέφυρες με την υπόλοιπη Ευρώπη και αυτό γιατί είναι ιδεολογικά τυφλός, μη ρεαλιστής και ανεύθυνος».

«Ο κ. Τσίπρας κάνει την τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να σύρει την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη. Το κάνει συνειδητά, μπερδεύει τους ανθρώπους προσπαθώντας να τους πείσει να πουν ΟΧΙ, να απορρίψουν, μία πολύ βαριά συμφωνία, που –αν είναι δυνατόν;– αυτός ο ίδιος έχει ήδη αποδεχτεί» προσέθεσε ο κ. Σαμαράς, θέτοντας το ερώτημα: «Χωρίς την Ευρώπη πού θα πάμε; Ο Τσίπρας ζήτησε από την Κίνα, από τη Ρωσία, ζήτησε από τις BRICS! Πού θα πάμε; Στη Ζιμπάμπουε ή στην Αργεντινή;».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επικράτηση του Ναι και απευθυνόμενος προς τους αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους, προεξόφλησε ότι «το "Ναι", σημαίνει πως θα έλθει όλη η απαραίτητη βοήθεια που χρειαζόμαστε από την Ευρώπη, αυτή την κρίσιμη στιγμή, για την Οικονομία μας. Η Ευρώπη –είτε το πιστεύετε, είτε όχι– έχει δώσει στην Ελλάδα περισσότερα από 300 δισ. ευρώ την τελευταία δεκαετία! Αν χάσουμε αυτά τα χρήματα, δεν θα υπάρχει οικονομία που θα μπορεί να πληρώσει συντάξεις, μισθούς. Δεν θα υπάρχει μία οικονομία που θα μπορέσει να πληρώσει τον αγροτικό τομέα και τα όνειρα των νέων».

Ο κ. Σαμαράς ερωτήθη και για την επιφυλακτικότητα που επέδειξαν οι Ευρωπαίοι προς τον ίδιο, κατά τους τελευταίους μήνες της κυβέρνησής του, λόγω της μη προώθησης των μεταρρυθμίσεων. Ο ίδιος επικαλέστηκε το τιτάνιο έργο που έπρεπε να γίνει, σχολιάζοντας πως «δεν μπορείς να καταπιείς όλο το χάπι με τη μία…». Παράλληλα, αρνήθηκε να μπει στη σεναριολογία για την επόμενη ημέρα, ωστόσο… φάνηκε να επενδύει σαφώς και στην κοινή «πλατφόρμα» που δημιουργείται μέσα από την άτυπη συνεργασία των κομμάτων και φορέων υπέρ του ευρώ. «Είναι μία πλατφόρμα ενότητας υπέρ της Ευρώπης. Και φέρνει μαζί ανθρώπους από όλες τις πολιτικές παρατάξεις» είπε, προσθέτοντας πως «όπως σταθεροποιήσαμε τη χώρα και την οικονομία της στο παρελθόν έτσι «μπορούμε να το ξανακάνουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή