Ορατός ο υποβιβασμός για Κέρκυρα

Ορατός ο υποβιβασμός για Κέρκυρα

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ η Σούπερ Λίγκα βρίσκεται εν αναμονή της υπόθεσης της Βέροιας που αντιμετωπίζει κίνδυνο υποβιβασμού αν κριθεί ότι με υπαιτιότητά της υπήρξε απόπειρα ή / και χειραγώγηση του αγώνα με τον Ολυμπιακό που διεξήχθη στις 6/1/2013, ορατός είναι από χθες ο υποβιβασμός της Κέρκυρας.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκρινε έπειτα από την προσφυγή – καταγγελία της ΠΑΕ Εργοτέλης κατά της ΠΑΕ Κασσιόπη (Κέρκυρας) για παράβαση των όρων μεταβίβασης μετοχών της ότι «συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 69 παρ.12 ν.2725/99 και θα αποστείλει έκθεση στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Η απόκτηση των μετοχών από τον Ισσαρη είναι εικονική και η Επιτροπή του απαγορεύει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων από τις μετοχές αυτές».

Υπενθυμίζεται ότι η καταγγελία του Εργοτέλη έγινε μετά την αποκάλυψη της εκπομπής «Δίκη στον ΣΚΑΪ» στις 5/5 στην οποία παρουσιάστηκε έγγραφο-ντοκουμέντο που αποκάλυπτε την ύπαρξη παρένθετου προσώπου στη μετοχική σύνθεση της Κέρκυρας. Το έγγραφο ήταν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν στις 17/12/2013 ο Γιώργος Λιμπάντσης και ο Χαρίτων Κουτσούρης, οι οποίοι ομολογούν ότι ο σημερινός μεγαλομέτοχος της ομάδας Αθανάσιος Ισσαρης είναι «αχυράνθρωπος». Στο συμφωνητικό οι δύο άνδρες αναγνωρίζουν ότι ουσιαστικός κύριος της πλειοψηφίας (65%) των μετοχών του ΑΟΚ είναι ο Λιμπάντσης. Πλέον η ΕΕΑ θα στείλει το πόρισμά της στην ΕΠΟ και αυτή θα το διαβιβάσει στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας προκειμένου να αποφασίσει βάσει των προβλεπομένων στον πειθαρχικό κώδικας.

Η παράβαση της Κέρκυρας χαρακτηρίζεται από την ΕΕΑ ως βαριά που σημαίνει ότι η μεγαλύτερη ποινή που προβλέπεται από την πειθαρχική επιτροπή είναι η αποβολή από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και η μικρότερη υποβιβασμός από το πρωτάθλημα.

Η Κέρκυρα έχει περιθώριο δέκα ημερών από την αποστολή του πορίσματος για να επανορθώσει την παράβαση, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει νέο πόρισμα από την ΕΕΑ. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ ή/και η Επιτροπή Εφέσεων σε αυτήν την περίπτωση μπορούν να επιλέξουν την ελαφρότερη των ποινών που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο υποβιβασμός. Ο αθλητικός νόμος αναφέρει ότι «σε περίπτωση κατά την οποία παραβιαστεί κάποια από τις διατάξεις του άρθρου αυτού με υπαιτιότητα οργάνων της ΑΑΕ η ομάδα της αποβάλλεται από το πρωτάθλημα…».

Με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιβολή ποινής στην Κέρκυρα αλλά και λόγω της εκκρεμότητας με τη Βέροια η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ στις 14/7 στο Μέγαρο Μουσικής είναι πολύ πιθανό να γίνει χωρίς να έχει συμπληρωθεί ο αριθμός αυτών που θα παίξουν στο επόμενο πρωτάθλημα.

Χθες στην ΕΕΑ συζητήθηκε και η καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακού κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ για κακή συμμετοχή στα κουπόνια του ΟΠΑΠ λόγω «εμπλοκής» του Δ. Μελισσανίδη με την ΠΑΕ. Η απόφαση αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη.

• Με χθεσινή κοινή υπουργική απόφαση παρατείνεται για τέταρτη φορά από το 2013 η προθεσμία για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας. Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 8η Φεβρουαρίου 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή