Μπαράζ επαναπροσλήψεων

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται από την κυβέρνηση, παρά τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, οι επαναπροσλήψεις απολυμένων και διαθέσιμων δημοσίων υπαλλήλων.

Καθημερινά δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως πράξεις (υπουργικές αποφάσεις, διαπιστωτικές πράξεις, κ.λπ.) με τις οποίες επανατοποθετούνται στις θέσεις τους απολυμένοι και διαθέσιμοι.

Χθες δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, με την οποία επαναφέρονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ 12 υπάλληλοι. Εξ αυτών οι 10 τοποθετούνται στη Γ.Γ. Ενημέρωσης. Η επαναφορά τους αποτιμάται στα 113.000 ευρώ για το τρέχον έτος και στα 271.000 ευρώ για το 2016.

Σημειωτέον ότι δύο ημέρες πριν, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, είχε δημοσιευθεί στο ΦΕΚ απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση, με την οποία επαναπροσλαμβάνονται στους δήμους 1.293 σχολικοί φύλακες με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Οι σχολικοί φύλακες θα επανέλθουν στις θέσεις τους με τον ίδιο βαθμό και με το ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο στους δήμους που υπηρετούσαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, μέσω της επανασύστασης των θέσεών τους.

Στην ίδια κατεύθυνση με διαπιστωτικές πράξεις που εξέδωσαν δήμαρχοι και δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ επανατοποθετούνται στους Δήμους Βάρης και Νεάπολης-Συκεών στη Θεσσαλονίκη δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ με απόφαση του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΘΑ επανατοποθετούνται υπαλληλοι του ΓΕΣ που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Πρόκειται για νυχτοφύλακες, εργάτες, προσωπικό καθαριότητας.

Εντωμεταξύ, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργου Κατρούγκαλου, συγκροτούνται δύο τριμελείς επιτροπές για τη διαχείριση των διαδικασιών που αφορούν στην εθελοντική κινητικότητα, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και όσοι επαναπροσλαμβανόμενοι δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις. Αρμοδιότητες των τριμελών επιτροπών είναι η επεξεργασία των αιτημάτων των φορέων για προσωπικό και η γνωμοδότηση για τις ανάγκες που μπορούν να καλυφθούν από επαναπροσλαμβανόμενους ή επιτυχόντες του ΑΣΕΠ (κεφάλαιο 4 του Ν. 4325/2015).

Επιπλέον, οι επιτροπές είναι αρμόδιες για την παραλαβή των αιτήσεων των υπαλλήλων που επιθυμούν να μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες, τη μοριοδότησή τους καθώς και την έκδοση των προσωρινών και οριστικών πινάκων κατάταξης και διάθεσης. Μάλιστα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αιτούντων δημοσίων υπαλλήλων έχουν «μοιραστεί» τα υπουργεία και οι φορείς τους οποίους θα διαχειρίζονται ως προς τις αιτήσεις οι δύο επιτροπές. Η διαδικασία αφορά υπουργεία και ανεξάρτητες αρχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή