Aιτήσεις για 8.000 θέσεις εργασίας στον τομέα του τουρισμού

Aιτήσεις για 8.000 θέσεις εργασίας στον τομέα του τουρισμού

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eως τις 30 Ιουλίου θα κατατίθενται αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000 ανέργων ηλικίας 18 – 29 ετών στον τομέα του τουρισμού. Πρόκειται για την επιταγή επαγγελματικής κατάρτισης (voucher) απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και πιστοποίησης προσόντων και αναφέρεται αποκλειστικά σε άνεργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ. Από τους συνολικά 8.000 ωφελουμένους, οι 1.100 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, ενώ οι 6.900 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.insete-training.gr.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανασχεδιάστηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με σκοπό τη στοχευμένη κατάρτιση και την παροχή των μέγιστων δυνατών ωφελημάτων στους ανέργους. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν κατάρτιση, συμβουλευτική και πιστοποίηση σε επτά βασικές ειδικότητες του κλάδου του τουρισμού.

Με βάση τον ανασχεδιασμό του προγράμματος, έγιναν οι εξής βελτιώσεις:

Δημιουργείται ειδικό Μητρώο των επιχειρήσεων που θα ζητούν ανέργους για πρακτική άσκηση (ανά ειδικότητα και περιοχή). Ετσι εξασφαλίζεται η άμεση εμπλοκή των επιχειρήσεων του κλάδου στην υλοποίηση του προγράμματος.

Αντιμετωπίζεται η υποκατάσταση εργασίας κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης. Οι επιχειρήσεις στις οποίες θα κάνουν πρακτική οι άνεργοι δεν θα επιτρέπεται να προβούν σε μείωση του προσωπικού τους, από την ημερομηνία υπογραφής της ένταξής τους στο έργο και για όσο διάστημα διαρκεί η πρακτική άσκηση.

Επαγγελματικές σχολές

Εν τω μεταξύ, από την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 10 Ιουλίου, θα πραγματοποιείται η υποβολή αιτήσεων από εκπαιδευτικούς, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για τα προγράμματα των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Οι προσλήψεις που θα γίνουν αφορούν σε ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, για το σχολικό έτος 2015-2016. Οι αιτήσεις από τους υποψηφίους υποβάλλονται ή αποστέλλονται ταχυδρομικώς συστημένα ή με courier. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση είτε μόνο για την Περιφέρεια Αττικής, είτε για μία και μόνο Περιφερειακή Ενότητα για την υπόλοιπη Ελλάδα. Ακολούθως οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που θα έχουν υποβάλει, θα αξιολογηθούν και οι τελικοί δικαιούχοι θα ενταχθούν στους πίνακες επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για το σχολικό έτος 2015-2016.

Πληροφορίες για τις ζητούμενες ειδικότητες, την υποβολή αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που ζητούνται από την Προκήρυξη, δίνονται στις ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, καθώς και στο site του Οργανισμού www.oaed.gr.

Τέλος, να σημειωθεί ότι με αφορμή την ανάρτηση των επιτυχόντων ανέργων στην α΄ φάση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που αφορά 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε δήμους και περιφέρειες, ο ΟΑΕΔ επισημαίνει ότι ο φορέας που θα απασχοληθεί ο άνεργος υποχρεούται να προβεί στην ηλεκτρονική αναγγελία πρόσληψής του εντός 30 ημερολογιακών ημερών από την εμφάνιση του ωφελουμένου σε αυτόν. Επισημαίνεται ότι οι επιτυχόντες οφείλουν να προσκομίσουν στον Επιβλέποντα Φορέα όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή