Νέες επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. δολ. στην πλατφόρμα Airbnb

Νέες επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. δολ. στην πλατφόρμα Airbnb

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις νέοι επενδυτές τοποθέτησαν 1,5 δισ. δολάρια στην Airbnb, αυξάνοντας τη συνολική αξία της στα 24 δισ. δολάρια και καθιστώντας την έτσι τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διαμοιρασμού στον κόσμο μετά την Uber, σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Times. Η αμερικανική General Atlantic από τον κλάδο του private equity, η κινέζικη Hillhouse Capital και η αμερικανική Tiger Management από τον κλάδο των hedge funds είναι οι νέοι επενδυτές της Airbnb, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στην εταιρεία διαμοιρασμού να επεκταθεί στην αγορά κατοικίας της Ασίας αλλά και της Κούβας.

Η αξία της Uber υπολογίζεται στα 50 δισ. δολάρια, έχοντας ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός δικτύου διαμοιρασμού ταξί και στην Ασία, με δυναμική είσοδο στην Κίνα. Ανάλογες κινήσεις αναμένονται από την Airbnb. Παράλληλα, η Airbnb εισέρχεται στην αγορά διαμοιρασμού ακινήτων της Κούβας. Εχει υποβάλει αίτηση ώστε να μπορεί να συμπεριλάβει στις καταχωρίσεις της Κούβας τουρίστες εκτός των 12 κατηγοριών που έχουν λάβει το πράσινο φως από τον Λευκό Οίκο. Μετά από το 50ετές εμπάργκο στην Κούβα, οι ΗΠΑ προχώρησαν στην άρση ορισμένων περιορισμών, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος επίσκεψης στην Κούβα για ειδικούς σκοπούς, όπως είναι η θρησκεία, η εκπαίδευση και ο αθλητισμός.

Η ταχεία επέκταση των δικτύων που διαθέτουν οι εταιρείες διαμοιρασμού έχει προσελκύσει τεράστια επενδυτικά κεφάλαια. Ενδεικτικό είναι ότι η Airbnb αξιολογούνταν μόλις προ 15 μηνών στα 10 δισ. δολάρια για να φθάσει σήμερα τα 24 δισ. δολάρια.

Για τους νέους επενδυτές της Airbnb είναι μια ακόμη τοποθέτηση με προσανατολισμό στην Ασία στο πλαίσιο ενός μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου. Ειδικότερα, η Hillhouse Capital έχει στραφεί στον κλάδο τεχνολογίας της Κίνας. Η Κίνα προσφέρει μια γιγάντια αγορά στην Airbnb, όπου όχι μόνον ταξιδιώτες αλλά και φοιτητές έχουν ανάγκη στέγασης σε διάφορα σημεία της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή