Για εγκλωβισμό της χώρας κάνουν λόγο συνταξιούχοι του Δημοσίου

Για εγκλωβισμό της χώρας κάνουν λόγο συνταξιούχοι του Δημοσίου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διολίσθηση της χώρας σε λάθος μονοπάτια, τα λάθη της παρούσας κυβέρνησης που οδηγούν στον εγκλωβισμό της χώρας σε καταστάσεις χωρίς επιστροφή, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Γενικών Διευθυντών του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ. Και λέει ΝΑΙ στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Οπως αναφέρουν τα άλλοτε στελέχη του δημοσίου, σε χθεσινή ανακοίνωσή τους, «οι Ελληνες συνταξιούχοι ψηφίζουν ΝΑΙ, διότι πιστεύουν αταλάντευτα στην ΕΥΡΩΠΗ της ανάπτυξης, της δημοκρατίας, της προόδου, της ασφάλειας και της ευημερίας, έτσι όπως την οραματίστηκαν οι μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες, ο Κόνραντ Αντενάουερ, ο Σαρλ Ντε Γκωλ και την ολοκλήρωσαν οι νεώτεροι, ο Χέλμουτ Σμιτ, ο Φρανσουά Μιτεράν, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μαζί με τους τεχνοκράτες Ρομπέρ Σουμάν, Αλτιέρο Σπινέλι, Ζακ Ντελόρ.

Με τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες διακυβεύονται οι μεγάλες κατακτήσεις και τα επιτεύγματα του λαού μας των τελευταίων δεκαετιών, που αποκτήθηκαν μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια από τις Ευρωπαϊκές Κοινότητες των 10 και αποτελούσαν τον διακαή πόθο όλων των λαών της Ευρώπης που μέχρι πρότινος ήσαν εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης και εκείνων που ακόμα επιδιώκουν την είσοδό τους.

Καλούμε τα μέλη μας να θυμηθούν ότι οι μεγάλες τραγωδίες έχουν ένα στοιχείο πικρής ειρωνείας όταν οι ήρωες υπερτιμούν τις δυνάμεις τους, ζαλισμένοι από το πλήθος, διαπράττοντας μοιραία σφάλματα.

Φοβούμεθα ότι αυτό συμβαίνει σήμερα που παρατηρούμε οι άρχοντες να διολισθαίνουν ασυναίσθητα στο λάθος μονοπάτι, καταλήγοντας εγκλωβισμένοι σε καταστάσεις χωρίς επιστροφή, έχοντας στο μεταξύ σπείρει γύρω τους τη συμφορά.

Δεν μας ενδιαφέρει το τέλος τους. Η μόνη μας επιδίωξη είναι να αποφύγει η χώρα μια νέα τραγωδία αντίστοιχη του 1922 ή του 1974, εξαιτίας μιας παιγνιοθεωρητικής φαντασίωσης.

Πριν από την κάλπη ας αναλογιστούμε όλοι το μέλλον των παιδιών και εγγονών μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή