Κ. Σημίτης: Καθαρό ΝΑΙ την Κυριακή

Κ. Σημίτης: Καθαρό ΝΑΙ την Κυριακή

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Του Βασίλη Νέδου

Υπέρ ενός ευκρινούς και ξεκάθαρου ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής ετάχθη χθες ο κ. Κώστας Σημίτης, προκειμένου να εμπεδωθεί σταθερότητα και να εξευρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για τη λειτουργία της χώρας. Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε τόσο στο σημερινό δίλημμα που έχει τεθεί διά του δημοψηφίσματος, όσο και στην ιστορική εξέλιξη της κρίσης, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον των κ. Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή. «Στο δημοψήφισμα της Κυριακής ψηφίζουμε ΝΑΙ», ανέφερε και εξήγησε ότι «οι πολιτικές της Ευρωζώνης είναι πιεστικές. Ομως εξασφαλίζουν τη χρηματοδότηση της οικονομίας και στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας. Με το ΝΑΙ θα εξασφαλίσουμε στη χώρα μας οικονομική σταθερότητα».

Αντιθέτως, υπογράμμισε ότι πιθανή επικράτηση του ΟΧΙ θα σήμαινε «όχι στην οικονομική σταθεροποίηση, όχι στη χρηματοδότηση της χώρας, όχι σε κανόνες που αποτρέπουν την ύφεση και το χάος. Οι κλειστές τράπεζες το αποδεικνύουν». Αφησε σαφείς αιχμές εναντίον των δύο πρωθυπουργών που τον ακολούθησαν στη διακυβέρνηση, τονίζοντας: «Ας μην ξεχνάμε ότι η σημερινή κρίση ξεκίνησε το 2008-2010, γιατί οι τότε ελληνικές κυβερνήσεις είπαν όχι στους κανόνες. Ισχυρίζονταν ότι "λεφτά υπάρχουν". Λεφτά όμως δεν υπήρχαν. Οπως και δεν υπάρχουν σήμερα». Και κατέληξε πως «αποτέλεσμα του ΟΧΙ θα είναι η επίταση της κρίσης και η εξαθλίωση. Ας μην επαναλάβουμε ένα βαρύτατο λάθος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή