Σύντομα (03/07/15)

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από δέκα ΑΧΕΠΕΥ το 77,01% των συναλλαγών το α΄ εξάμηνο

Το 77,01% των χρηματιστηριακών συναλλαγών του α΄ εξαμήνου 2015 πραγματοποίησαν μόνο 10 ΑΧΕΠΕΥ σε σύνολο 53. Αντίστοιχα τον Ιούνιο οι 10 ΑΧΕΠΕΥ διενήργησαν το 77,72% των συναλλαγών. Στο ύψος των 23,785 δισ. ευρώ ανήλθαν οι συναλλαγές το α΄ εξάμηνο της χρονιάς και τον Ιούνιο οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν στα 3,697 δισ. ευρώ. Η Eurobank κατέλαβε την πρώτη θέση και το α΄ εξάμηνο και τον Ιούνιο της φετινής χρονιάς με αντίστοιχα ποσοστά 17,02% και 17,54%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Euroxx με ποσοστό 14,39% το α΄ εξάμηνο της χρονιάς και 12,78% τον Ιούνιο. Τα μέλη εξ αποστάσεως (remote members) κατέλαβαν 4 θέσεις στην πρώτη δεκάδα το α΄ εξάμηνο του 2015. Ειδικότερα, η Citigroup βρέθηκε στην πέμπτη θέση, με μερίδιο αγοράς 6,09% και ακολούθησε η κυπριακή Axia Ventures με μερίδιο αγοράς 5,45%. Στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα συμπεριλήφθηκαν η UBS Limited (4,05%) και η Credit Suisse (3,83%).

Ευκαιρίες καριέρας από την Coca-Cola Τρία Eψιλον

Η Coca-Cola Τρία Εψιλον προσφέρει ευκαιρίες καριέρας σε νέες και νέους αποφοίτους πανεπιστημίων σε Ελλάδα και Κύπρο μέσω του Graduate Trainee Program, ένα πρόγραμμα που η εταιρεία υλοποιεί εδώ και 25 χρόνια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους έως τις 10 Ιουλίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.coca-colahellenic.gr/graduatetrainee. Θα ακολουθήσει η διαδικασία επιλογής που περιλαμβάνει τεστ δεξιοτήτων, δομημένες συνεντεύξεις και συμμετοχή σε κέντρο αξιολόγησης, διάρκειας μιας ημέρας, όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να εργαστούν ομαδικά και ατομικά. Οσοι επιλεγούν θα ενταχθούν στο δυναμικό της εταιρείας και έχουν την ευκαιρία, σε διάστημα δύο ετών, να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη, μέσα από ένα ατομικό πλάνο ανάπτυξης που συνδυάζει εκπαίδευση, projects και τοποθετήσεις σε θέσεις εργασίας. «Από την πρώτη ημέρα έναρξης του προγράμματος, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε πραγματικές συνθήκες αγοράς», δήλωσε η Τζίνα Κυβετού, διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Coca-Cola Τρία Εψιλον.

Δωρεάν ψωμί θα προσφέρουν από σήμερα το πρωί όλα τα καταστήματα «Βενέτη» στους συνταξιούχους, τους απόρους, τους ανέργους και τους πολύτεκνους. Οι δύο τελευταίες κατηγορίες μπορούν να επωφεληθούν από την προσφορά με την επίδειξη της σχετικής ταυτότητας. Η προσφορά θα ισχύσει μέχρι να επαναλειτουργήσουν οι τράπεζες και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά και στις ελληνικές οικογένειες. Τα είδη ψωμιού που θα προσφερθούν δωρεάν είναι η φρατζόλα Πολυτελείας και Πετρόμυλου και το χωριάτικο χειροποίητο και με σουσάμι. Τα ψωμιά θα προσφέρονται όλη μέρα, μέχρι εξαντλήσεως ημερησίων αποθεμάτων. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει ακόμη ότι η πληρωμή του προσωπικού της θα γίνει τοις μετρητοίς.

Στην έκθεση ΒΙΤΕ το Γραφείο ΕΟΤ στην Κίνα

Στη διεθνή έκθεση ΒΙΤΕ 2015, που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, συμμετείχε το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Κίνας. Κατά την πρώτη ημέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για τον ελληνικό τουρισμό σε ειδική αίθουσα που είχε εξασφαλίσει το Γραφείο ΕΟΤ Κίνας, με παρουσιάσεις από στελέχη του Οργανισμού και από συνεκθέτες του ελληνικού περιπτέρου. Να σημειωθεί ότι στην ελληνική συμμετοχή απονεμήθηκε από τους διοργανωτές το βραβείο «Best Organization team award». Στην έκθεση, η οποία είναι από τις σημαντικότερες στην Ασία, πήραν μέρος πάνω από 1.000 εκθέτες από 85 χώρες και περιφέρειες.

Συμφωνία συνεργασίας Erma First – DSEC

Σε μια σημαντική συμφωνία συνεργασίας προχώρησε πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 22 Ιουνίου, η ελληνική εταιρεία κατασκευής συστημάτων επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος Erma First. Ειδικότερα, ανακοίνωσε τη στρατηγική συνεργασία με την κορυφαία νοτιοκορεατική εταιρεία παροχής υπηρεσιών προς τη ναυπηγική και ναυτιλιακή βιομηχανία DSEC, θυγατρική του ναυπηγικού ομίλου της Daewoo Shipbuilding, ενός από τα μεγαλύτερα ναυπηγεία παγκοσμίως. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επιχειρηματική κίνηση της Erma First, η οποία θα έχει τη δυνατότητα πώλησης των συστημάτων της στη συγκεκριμένη αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερα από 40.000 πλοία θα πρέπει να συμμορφωθούν με τη Σύμβαση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για τον Ελεγχο και τη Διαχείριση του Θαλάσσιου Ερματος, εγκαθιστώντας σχετικά συστήματα, ενώ σήμερα όλο και περισσότεροι πλοιοκτήτες αναζητούν άμεσα τη βέλτιστη λύση έρματος για τη συμμόρφωσή τους με τους κανονισμούς της αμερικανικής ακτοφυλακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή