Εκτυπώσεις χωρίς… κόστος

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο έγχρωμο πολυμηχάνημα L455 της Epson διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα των μοντέλων inkjet, χωρίς όμως τον σημαντικότερο «πονοκέφαλο» που κατά κανόνα συνεπάγεται η συγκεκριμένη τεχνολογία για όσους εκτυπώνουν αρκετές σελίδες τον μήνα, δηλαδή την ταλαιπωρία και το «αλμυρό» κόστος από τη συχνή αλλαγή φυσιγγίων.

Ο λόγος είναι πως ο L455 δεν χρησιμοποιεί cartridges, όπως εξάλλου και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς L που επίσης έχουν καταφθάσει και στην Ελλάδα. Αντίθετα, βασίζεται στο Ink Tank System, ένα σύστημα τεσσάρων δοχείων (κυανό, ματζέντα, κίτρινο και μαύρο) που μπορούν να γεμίζουν με μελάνι χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα φιαλίδια της Epson.

Ετσι, λόγω της μεγάλης χωρητικότητας των δοχείων και της ποσότητας μελανιού σε κάθε φιαλίδιο (70 ml), γίνονται πολύ πιο «αραιές» οι… επισκέψεις στα καταστήματα για αναλώσιμα. Ενδεικτικά, μόνο το σετ των φιαλιδίων που υπάρχει στη συσκευασία του L455 επαρκεί για την εκτύπωση έως 12.000 ασπρόμαυρων και 6.500 έγχρωμων σελίδων.

Ακόμη καλύτερα, επειδή κάθε φιαλίδιο δεν στοιχίζει πάνω από 7 ευρώ, το κόστος των εκτυπώσεων είναι αρκετά πιο οικονομικό, συγκριτικά με τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν φυσίγγια. Επομένως, στην περίπτωση που οι εκτυπώσεις ξεπερνούν τις 100 σελίδες ανά μήνα, μπορεί κανείς σύμφωνα με την Epson να αποσβέσει την αγορά του L455, ο οποίος στοιχίζει γύρω στα 259 ευρώ στην Ελλάδα.

Αν το μικρό κόστος λειτουργίας είναι το «σήμα κατατεθέν» του L455, με τη διαδικασία ξαναγεμίσματος των δοχείων του Ink Tank System να είναι συν τοις άλλοις απλή, το πολυμηχάνημα ξεχωρίζει και από άλλες απόψεις. Κατ’ αρχάς ως προς την ποιότητα των εκτυπώσεων, παίρνοντας «άριστα» στην απόδοση σε απλό χαρτί των λεπτομερειών από κείμενα και εικόνες. Η απόδοση των χρωμάτων σε κοινό χαρτί είναι ικανοποιητική, ενώ οι φωτογραφικές εκτυπώσεις κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Η ποιότητα συνοδεύεται και από την ευελιξία στη χρήση, με τη δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα Wi-Fi. Επομένως, εκτός από τη χρήση του από οποιονδήποτε υπολογιστή χωρίς καλώδια, ο L455 μπορεί να τυπώνει αρχεία απευθείας από smartphone ή tablet, υποστηρίζοντας γι’ αυτό τον σκοπό και τις τεχνολογίες Google Cloud Print και Apple AirPrint. Επιπλέον, ενσωματώνει την πλατφόρμα Epson Connect, με συνέπεια να διαθέτει τη δική του διεύθυνση email, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να εκτυπώσει τα αρχεία του ακόμη κι αν βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά.

Η υποδοχή για κάρτες μνήμης SD που διαθέτει σημαίνει επίσης πως επιτρέπει την εκτύπωση κειμένων και εικόνων ακόμη και χωρίς την παρέμβαση υπολογιστή ή «έξυπνης» συσκευής. Η λειτουργία αυτή ελέγχεται από το μενού της έγχρωμης LCD οθόνης του πολυμηχανήματος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή