Σουλτς: «Σε ετοιμότητα για δάνεια έκτακτης ανάγκης προς την Ελλάδα»

Σουλτς: «Σε ετοιμότητα για δάνεια έκτακτης ανάγκης προς την Ελλάδα»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ετοιμότητα για τη χορήγηση έκτακτων δανείων προς την Ελλάδα βρίσκεται η Ε.Ε. όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Ισως να χρειαστεί να χορηγήσουμε δάνεια έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα, ούτως ώστε οι υπηρεσίες να μπορούν να δίνουν χρήματα στους πολίτες. Σύντομα, θα είναι διαθέσιμα τα ανάλογα κεφάλαια. Δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα στη μοίρα τους», είπε χαρακτηριστικά.

Προσθέτει μάλιστα ότι «η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη αν οι Έλληνες ψηφοφόροι απορρίψουν το σχέδιο μεταρρυθμίσεων των θεσμών στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Αλλά αν η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πλέον χρήματα, επειδή τα μεταρρυθμιστικά σχέδια των εταίρων θα έχουν απορριφθεί, τότε η κατάσταση σίγουρα δεν θα βελτιωθεί. Χωρίς νέα χρήματα, δεν θα πληρωθούν οι μισθοί, το σύστημα υγείας δεν θα λειτουργεί, οι συγκοινωνίες και η ηλεκτροδότηση θα καταρρεύσουν και δεν θα μπορούν να γίνουν εισαγωγές βασικών αγαθών, καθώς δεν θα υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν».

«Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Η Ελλάδα χρειάζεται επείγουσα βοήθεια από το εξωτερικό», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα προσθέτοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ενδεχόμενη ανθρωπιστική κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή