Μπλόκο Βαλαβάνη στα χρήματα σε θυρίδες

Μπλόκο Βαλαβάνη στα χρήματα σε θυρίδες

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών κ. Νάντιας Βαλαβάνη, σε μια περίοδο όπου συζητείται ευρέως το «κούρεμα» καταθέσεων. Η κ. Βαλαβάνη ανέφερε (Alpha) ότι όποιος έχει θυρίδα στην τράπεζα μπορεί να πάρει ό,τι επιθυμεί, εκτός από μετρητά. Τόνισε ότι: «Συνοδεία υπαλλήλου της τράπεζας, ο καθένας μπορεί να πάρει από τη θυρίδα του στην τράπεζα ό,τι θέλει, εκτός από μετρητά». Βέβαια, για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει η κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή νέα διάταξη νόμου που θα άρει τη μυστικότητα των θυρίδων και θα επιτρέπει παράλληλα την παρουσία δικαστικού υπαλλήλου κατά το άνοιγμα των θυρίδων.

Επίσης, θα πρέπει να ορίζει τι θα μπορεί να παίρνει κάποιος από τη θυρίδα. Πάντως, τη δήλωση αυτή διέψευσε ο κ. Π. Σκουρλέτης, ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται περί εισήγησης και όχι για απόφαση της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, δεν αποκλείεται να τροποποιηθεί η ΠΝΠ στην περίπτωση που παραταθεί η «αργία» των τραπεζών. Στη νέα ΠΝΠ ενδεχομένως να υπάρξει και πρόβλεψη για τις θυρίδες, χωρίς, ωστόσο, να είναι γνωστό προς ποια κατεύθυνση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή