49 χρόνια πρίν… 6-VII-1966

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

SATURN IB: Ακρωτήριον Κέννεντυ, 5.- Ετέθη επιτυχώς σήμερον εις τροχιάν ο βάρους 29 τόννων δεύτερος όροφος του πυραύλου «Κρόνος ΙΒ» ως και η κωνική κεφαλή αυτού. Ο διώροφος πύραυλος ύψους ίσου με κτίριον 17 ορόφων, είναι ο ισχυρότερος εκ των μέχρι τούδε κατασκευασθέντων εις τας Ηνωμένας Πολιτείας. Διά της δοκιμαστικής ταύτης εκτοξεύσεως γιγαντιαίου πυραύλου «Κρόνος ΙΒ», η οποία εστέφθη υπό επιτυχίας αι Ηνωμέναι Πολιτείαι εσημείωσαν πρόοδον εις το πρόγραμμα διά την κατάκτησιν της Σελήνης. Οι επιστήμονες θα δυνηθούν να μελετήσουν τα αποτελέσματα της ελλείψεως βαρύτητος επί των καυσίμων του πυραύλου, τα οποία αποτελούνται από υγρόν υδρογόνον υψηλής ενεργείας και χαμηλής θερμοκρασίας.

ΘΕΡΙΝΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ: Κέρκυρα, 5.- Εις τους Βασιλείς και τα μέλη της βασιλικής οικογενείας, που αφικνούνται την μεσημβρίαν της Πέμπτης [7 Ιουλίου 1966] διά δίμηνον παραθερισμόν, ο κερκυραϊκός λαός προετοιμάζει θερμήν υποδοχήν. Ο δήμαρχος Κερκύρας, διά προκηρύξεως προς τους δημότας, τους καλεί να μετάσχουν της υποδοχής. Η 8η μεραρχία κατήρτισε το επίσημον πρόγραμμα της υποδοχής. Λόχος πεζικού και η μουσική της μεραρχίας θα αποδώσουν τιμάς.

ΘΕΡΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Η πρότασις του Βασιλέως όπως δημιουργηθή θεσμός διευκολύνων την εργασίαν των φοιτητών και σπουδαστών κατά την διάρκειαν των θερινών των διακοπών εις τας βιομηχανίας, εγένετο αποδεκτή με ενθουσιασμόν από την διοίκησιν του Συνδέσμου Βιομηχάνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή