Πρόσωπα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Νταϊάνα Ντάγκλας Γουέμπστερ (φωτ.), πρώτη σύζυγος του Κερκ Ντάγκλας και μητέρα του Μάικλ. Είχε εμφανιστεί σε περισσότερες από 20 ταινίες, αρχίζοντας από το φιλμ «Keeper of the Flame» με πρωταγωνίστρια την Κάθριν Χέμπορν, καθώς και σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων το «Days of Our Lives». Ο τελευταίος της ρόλος ήταν το 2003 στην κινηματογραφική παραγωγή «It Runs in the Family». Η Νταϊάνα και ο Κερκ Ντάγκλας παντρεύτηκαν το 1942 και χώρισαν εννέα χρόνια αργότερα.

…«Πάντα είχε την πρόθεση να κάνει τον κόσμο καλύτερο, όχι απλά να είναι ένας ποπ σταρ. Κι εγώ το ίδιο». Μιλώντας για τη σχέση της με τον Τζον Λένον, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Observer» η Γιόκο Ονο  (φωτ.) υποστήριξε ότι οι δύο τους ήταν καλλιτέχνες, αλλά και ακτιβιστές, πριν ακόμη συναντηθούν. «Για να είσαι καλλιτέχνης, πρέπει να έχεις κουράγιο και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν», συνέχισε. «Στην εποχή μας, οι άνθρωποι ενδιαφέρονται μόνο για ψυχαγωγία». Η πρώτη ατομική έκθεση της Γιόκο Ονο με τίτλο «One Woman Show 1960-1971» συνεχίζεται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, έχοντας αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

…Σε ενα από τα πλέον επίμαχα θέματα των περασμένων ημερών τοποθετήθηκε ο γνωστός τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο που μαζί με τον Λουτσιάνο Παβαρότι και τον Χοσέ Καρέρας έκαναν μία από τις πιο επιτυχημένες συμπράξεις στον χώρο της κλασικής μουσικής. Ο Ισπανός –με αφορμή το ανέβασμα της όπερας «Γουλιέλμος Τέλλος» του Ροσίνι, που ανέβηκε στο Λονδίνο με μια σκηνή βιασμού– υπογράμμισε ότι προτιμά τη μεταφορά που είναι πολύ πιο κοντά στο πρωτότυπο και να μην έχει μεγάλα περιθώρια αυθαιρεσίας από τον σκηνοθέτη.

…Εχουμε δει  έργα του και στην Αθήνα πριν από λίγα χρόνια. Είναι ένας καλλιτέχνης που ξεχωρίζει για την τόλμη του και την ιδιαιτέρη σχέση με τον χώρο. Ο Ιρλανδοαμερικανός  Σον Σκάλι αποφάσισε να κάνει μια εικαστική παρέμβαση με έργα του σε ένα μοναστήρι 1.000 ετών λίγο έξω από τη Βαρκελώνη, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή