Παρατείνεται η δωρεάν μετακίνηση με συγκοινωνίες

Παρατείνεται η δωρεάν μετακίνηση με συγκοινωνίες

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουλίου η ισχύς του μέτρου της δωρεάν μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σύμφωνα με νεότερη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, οι μετακινήσεις των κατοίκων της πρωτεύουσας με μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ θα συνεχίσουν να διεξάγονται δωρεάν, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε τη δωρεάν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, λόγω της επιβολής ελέγχου στη διακίνηση κεφαλαίων που επιβλήθηκε στις τράπεζες.

Με βάση την απόφαση της περασμένης Δευτέρας, το μέτρο είχε εβδομαδιαία ισχύ, δηλαδή μέχρι χθες. Λόγω της παράτασης της αργίας των τραπεζών, εκδόθηκε νέα απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες των ΜΜΜ δεν χρειάζεται να ακυρώνουν εισιτήρια μέχρι και την Παρασκευή.

Αδιευκρίνιστο, ωστόσο, παραμένει το ακριβές κόστος που καλούνται να επωμιστούν οι συγκοινωνιακές εταιρείες. Αναφερόμενος στην πρώτη εβδομάδα εφαρμογής της ελεύθερης χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Σπίρτζης είχε δηλώσει ότι οι εταιρείες θα επιβαρυνθούν με 4 έως 5 εκατ. ευρώ. Με μια πρόχειρη εκτίμηση υπολογίζεται ότι αυτό σχεδόν θα διπλασιαστεί κατά τη δεύτερη εβδομάδα δωρεάν λειτουργίας των μέσων. Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του μέτρου, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών υπέγραψε υπουργική απόφαση με την οποία προσλαμβάνονται 230 συμβασιούχοι του Μετρό, που είχαν απομακρυνθεί ύστερα από σχετικό πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Παράλληλα ο κατάλογος των παροχών που ανακοίνωσε ο κ. Σπίρτζης προβλέπει την ελεύθερη μετακίνηση των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων και πέραν της ερχόμενης Παρασκευής. Το κόστος της συγκεκριμένης ρύθμισης, η οποία δεν είναι προσωρινή, δεν έχει υπολογιστεί, γιατί, όπως υποστήριξε ο κ. Σπίρτζης, δεν επιβαρρύνει τον ΟΑΣΑ. «Ούτε σήμερα πληρώνουν οι άνεργοι εισιτήριο διότι δεν έχουν να πληρώσουν», υποστήριξε, αναφέροντας μάλιστα ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί το μεταφορικό έργο των συγκοινωνιών, οπότε δεν προκύπτει πρόσθετο κόστος. Ανοιχτό ωστόσο άφησε το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής των εισιτηρίων μελλοντικά, με την εφαρμογή άλλης τιμολόγησης για διαφορετικές κατηγορίες πληθυσμού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή