Νέες δηλώσεις από Κωνσταντοπούλου

Νέες δηλώσεις από Κωνσταντοπούλου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις επικριτικές έναντι των Θεσμών και, κυρίως, των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θέσεις της, εξέφρασε εκ νέου απόψε η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, από τη θέση του Προέδρου στην Ολομέλεια της Bουλής. Με την ευκαιρία συνεδρίασης κοινοβουλευτικού ελέγχου, η οποία ουσιαστικά ματαιώθηκε χωρίς ερωτήσεις βουλευτών και απαντήσεις υπουργών, αφού άπαντες είχαν ζητήσει λόγω εξελίξεων την αναβολή τους, η κα Κωνσταντοπούλου στράφηκε κατά των εκπροσώπων των Θεσμών και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις δηλώσεις τους έναντι του δημοψηφίσματος και του αποτελέσματος που αυτό είχε, και σημείωσε: «Διακυβεύεται το θεμελιώδες δικαίωμα του ελληνικού λαού στην ευημερία και την αξιοπρεπή διαβίωση, καθώς και η δημοκρατική ταυτότητα της Ευρώπης».

Το λόγο ζήτησε και έλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος (ήταν παρών μόνο εκείνος και άλλοι δύο βουλευτές στην αίθουσα της Ολομέλειας) και αφού μίλησε για «συστημικά κανάλια της διαπλοκής που λειτούργησαν ως φερέφωνα των δανειστών», υποστήριξε ότι πρέπει να αναληφθούν όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες από πλευράς του Κοινοβουλίου, ώστε να ασκηθεί θεσμικά έλεγχος και να μην μείνουν ατιμώρητες –όπως είπε- οι «κατάφορες παραβιάσεις» που καταγράφηκαν.

«Η Βουλή θα πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα και εφόσον κατατεθεί επίκαιρη επερώτηση –αν κατάλαβα καλά-, θα εισηγηθώ να συζητηθεί κατά προτεραιότητα, ακόμα και την προσεχή Παρασκευή» σχολίασε μεταξύ άλλων η κα Κωνσταντοπούλου, «δείχνοντας» έτσι την επόμενη κίνηση στην οποία προφανώς θα προβεί ο κ. Πετράκος. Σημειώνεται ότι για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί η επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της ΝΔ για το μεταναστευτικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή