Στον Ν. Δασκαλαντωνάκη το 50% της Grecotel που ήλεγχε η TUI

Στον Ν. Δασκαλαντωνάκη το 50% της Grecotel που ήλεγχε η TUI

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια η εθνική οικονομία, ο τουριστικός τομέας συνεχίζει να αποτελεί επιχειρηματικό πεδίο έντονων διεργασιών και κινητικότητας από εγχώριους και ξένους ομίλους.

Ειδικότερα, ο Τουριστικός Οργανισμός της TUI έκανε γνωστή την αποχώρησή του από το μετοχικό κεφάλαιο της ξενοδοχειακής αλυσίδας της Grecotel, με την επισήμανση ότι η έξοδος αυτή δεν σχετίζεται με τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς η σχετική απόφαση είχε ληφθεί πριν από περίπου έναν χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μερίδιο του 50% των μετοχών της ΤUI στην ελληνική ξενοδοχειακή αλυσίδα πέρασε στον επιχειρηματία κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη.

Στο μεταξύ, πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι διαδικασίες για την εξαγορά ξενοδοχειακής μονάδας που βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου. Πρόκειται για τη ξενοδοχειακή μονάδα ΙΒΙΣΚΟΣ, η δυναμικότητα της οποίας ξεπερνά τα 200 δωμάτια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αγοράστρια ξένη εταιρεία του ξενοδοχείου της Ρόδου δραστηριοποιείται, μεταξύ των άλλων, στον χώρο του τουρισμού και βασικός της μέτοχος είναι Ισραηλινός επιχειρηματίας. Επίσης, το διεθνές δίκτυο πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων Small Luxury Hotels of the World ανακοίνωσε χθες τις πέντε νέες ξενοδοχειακές μονάδες μέλη του στην Ευρώπη που ενέταξε στο χαρτοφυλάκιό του τον περασμένο μήνα, οι δύο εκ των οποίων βρίσκονται στη χώρα μας. Οι ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες Agalia Luxury Suites και Castello Boutique Resort and Spa βρίσκονται στην Ιο και στην Κρήτη, αντίστοιχα. Από τις άλλες τρεις ξενοδοχειακές μονάδες που εντάχθηκαν στο διεθνές δίκτυο Small Luxury Hotels of the World τον προηγούμενο μήνα, οι δύο (Romeo Hotel και Castello di Cicarello) βρίσκονται στην Ιταλία και η μία (Domaine des Etangs) λειτουργεί στη Γαλλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή