Οι δουλέμποροι ίσως μεταφέρουν τζιχαντιστές

Οι δουλέμποροι ίσως μεταφέρουν τζιχαντιστές

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον εφιαλτικά είναι τα διάφορα σενάρια που αρχίσουν να πλανώνται πάνω από την Ευρώπη, καθώς η Mισέλ Κόνινσξ, επικεφαλής της υπηρεσίας δικαστικής συνεργασίας της Ε.Ε., της ονομαζόμενης «Eurojust», τόνισε ότι πληροφορήθηκε, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει τις πηγές της πληροφόρησής της, ότι τα σκάφη των δουλεμπόρων που μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες κατά εκατοντάδες στην Ευρώπη, διασχίζοντας τα ήρεμα νερά της Μεσογείου, πιθανότατα να μεταφέρουν και τζιχαντιστές τρομοκράτες που πολεμούν στο πλευρό του ISIS.

Η Μισέλ Κόνινσξ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έλαβε αυτές τις πληροφορίες στην προσπάθεια του δικτύου «Eurojust» να βοηθήσει τα κράτη της Ε.Ε. να απαντήσουν στις προκλήσεις που θέτουν ζητήματα όπως η παράτυπη μετανάστευση, η τρομοκρατία, ακόμα και η διαδικτυακή εγκληματικότητα.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας επισήμανε, ανάμεσα σε άλλα, ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες συντονισμού της «Eurojust», αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει τι ακριβώς τής γνωστοποίησαν τα κράτη της Ε.Ε. αναφορικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όσον αφορά στη μετανάστευση.

Επίσης, όπως τόνισε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, παραμένει ασαφές ποιο ακριβώς πρόβλημα πρόκειται να κληθούν να αντιμετωπίσουν, ή καλύτερα σε ποια κλίμακα θα βρίσκεται το πρόβλημα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, οι ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές εξαιτίας της διείσδυσης των τζιχαντιστών. Προσέθεσε, ωστόσο, ότι κάποιες οργανώσεις και ομάδες, όπως είναι το ISIS, χρησιμοποιούν τα έσοδα από την παράνομη διακίνηση μεταναστών προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους.

Aξίζει να σημειωθεί ότι το «Eurojust» γιόρτασε τη 10η επέτειο από την ίδρυσή του στις 28 Φεβρουαρίου του 2012.

Μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον των Δίδυμων Πύργων, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, οι προσπάθειες πάταξης της τρομοκρατίας περάσαν και στην Ε.Ε. από το εθνικό στο διεθνές επίπεδο, καθιστώντας πιο επίκαιρη από ποτέ την ανάγκη σύστασης μιας υπηρεσίας αυτού του τύπου. A.P.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή