49 χρόνια πρίν… 7-VII-1966

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ: Βουκουρέστιον, 6.- Αι εργασίαι της διασκέψεως κορυφής των επτά χωρών – μελών του Συμφώνου της Βαρσοβίας, που, ως επιστεύετο θα ετερματίζοντο σήμερον, πιθανόν να παραταθούν, επί ένα 24ωρον εισέτι, εν μέσω σαφών ενδείξεων ότι αι διαφωνίαι μεταξύ της Σοβιετικής Ενώσεως και της Ρουμανίας συνεχίζονται. Εν τούτοις εγνώσθη ότι αι επτά χώραι υπέγραψαν απόψε κοινόν ανακοινωθέν, αφού η αποψινή συνεδρίασις της διασκέψεως εβράδυνε να αρχίση επί 4ωρον. Μολαταύτα το περιεχόμενόν του […] δεν εδόθη εισέτι εις την δημοσιότητα. Αι διαφοραί μεταξύ Ρουμανίας και Ρωσίας σχετικώς με την αναδιοργάνωσιν του Συμφώνου της Βαρσοβίας και επί του Γερμανικού φαίνεται ότι συνεχίσθησαν και σήμερον. Τούτο δε καταφαίνεται από άρθρα σοβιετικών και ρουμανικών εφημερίδων και εξ άλλων πηγών. […] Οι Ρουμάνοι ηγέται απεχώρησαν της συνεδριάσεως χωρίς να τους μιμηθούν τα μέλη της ρωσικής, πολωνικής και ουγγρικής αντιπροσωπείας. Πράγματι, ο αρχηγός του σοβιετικού Κ.Κ. κ. Μπρέζνιεφ και ο πρωθυπουργός κ. Κοσύγκιν παρέμειναν εις την αίθουσαν από κοινού με τον Πολωνόν ηγέτην κ. Γκομούλκα και τον Ούγγρον κ. Καντάρ και συνεζήτησαν επί 15λεπτον. […] Πάντως οι παρατηρηταί σημειώνουν ότι εις Ουγγαρίαν εξακολουθούν να παραμένουν τέσσαρες ρωσικαί μεραρχίαι και δύο εις Πολωνίαν. Εξ εγκύρων πηγών εγνώσθη ότι ο Ρουμάνος ηγέτης κ. Τσαουσέσκου (φωτογραφία) επετέθη εναντίον της Σοβιετικής Ενώσεως διότι αύτη αποπειράται να ασκή μέγαν έλεγχον επί των χωρών – μελών του Συμφώνου της Βαρσοβίας. […] Η εφημερίς «Σιντέια» επίσημον όργανον της Κεντρικής Επιτροπής του Κ. Κ. Ρουμανίας γράφει σήμερον ότι ο κ. Τσαουσέσκου κατά την χθεσινήν συνεδρίασιν της διασκέψεως υπεγράμμισε την σημασίαν της μη επεμβάσεως εις τας εσωτερικάς υποθέσεις των άλλων χωρών. […].

ΑΘΗΝΑΙ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ: Η πρώτη πτήσις εκ Νέας Υόρκης προς Αθήνας άνευ σταθμού του Μπόινγκ της Ολυμπιακής Αεροπορίας «Πόλις της Κνωσού», επραγματοποιήθη εις 8.50΄ ώρας, έναντι των 9.20΄ ωρών που προέβλεπε το πρόγραμμα. Σήμερον θα πραγματοποιηθή το πρώτον εξ Αθηνών, άνευ σταθμού, δρομολόγιον της Ολυμπιακής προς Νέαν Υόρκην.

ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΣ «ΧΙΛΤΟΝ»: Θα ασφαλτοστρωθή, επί τέλους, ο πλησίον του «Χίλτον» χωματόδρομος προς την πλευράν του Βυζαντινού μπαρ του ξενοδοχείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή