Πρόσωπα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Νομίζω πως το σινεμά βρίσκεται στη χειρότερή του κατάσταση, στα 50 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά». Αυτό είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ντάστιν Χόφμαν (φωτ.), επισημαίνοντας παράλληλα πως ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει στον χώρο της τηλεόρασης. Ο σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός εντοπίζει την αιτία του κακού στην προχειρότητα με την οποία γίνονται τα σύγχρονα φιλμ, λόγω της μεγάλης χρονικής πίεσης στους δημιουργούς. «Σήμερα οι σκηνοθέτες πιέζονται να γυρίζουν ταινίες σε λιγότερο από 3 εβδομάδες, ενώ κάποτε γυρίσαμε τον “Πρωτάρη” -μια απλή ταινία- σε 100 μέρες».

…Πολλές αντιδράσεις στη φεμινιστική -και όχι μόνο- κοινότητα έχει προκαλέσει το νέο βιντεοκλίπ – υπερπαραγωγή της Ριάνα για το κομμάτι «Bitch Better Have My Money», που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Η πάντα προκλητική και αμφιλεγόμενη ποπ ντίβα πρωταγωνιστεί σε ένα σύντομο φιλμ γεμάτο βία (κατά γυναικών), προσβλητική γλώσσα και γυμνό, ενώ σε έναν «δεύτερο» ανδρικό ρόλο εμφανίζεται και ο γνωστός από τον τηλεοπτικό «Χάνιμπαλ» Μαντς Μίκελσεν.

…Εφυγε την Κυριακή από τη ζωή, σε ηλικία 92 ετών, η ηθοποιός Νταϊάνα Ντάγκλας, σύζυγος του Κερκ και μητέρα του Μάικλ Ντάγκλας. Μέσα σε έξι δεκαετίες είχε καριέρα ηθοποιού και μοντέλου, συμμετέχοντας σε δεκάδες ταινίες όπως το «Αεροπλάνα, τρένα και αυτοκίνητα» του Στιβ Μάρτιν, αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές. Με τον Κερκ Ντάγκλας παντρεύτηκε το 1943 και χώρισε το 1951, έχοντας αποκτήσει δύο γιους.

…Θραύση κάνει ήδη στο βρετανικό box office το «Amy» του Ασίφ Καπάντια, το οποίο κυκλοφορεί στις αίθουσες και της χώρας μας από την επόμενη εβδομάδα. Η ταινία που πραγματεύεται τη ζωή αλλά και το τραγικό τέλος της σπουδαίας μουσικού Εϊμι Γουάινχαουζ έκανε το κορυφαίο, για ντοκιμαντέρ, άνοιγμα όλων των εποχών το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως αν και το φιλμ έχει αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές, έχει προκαλέσει και εξίσου πολλές αντιδράσεις, τόσο από το οικογενειακό περιβάλλον όσο και από τους φαν της καλλιτέχνιδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή